Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 березня 2023 року 12:59

У громаді розпочинає свою роботу проєкт Міжнародного Товариства Червоного Хреста

Сьогоднішній перший день весни знаменуємо з мегахорошими новинами!                   

У громаді розпочинає свою роботу проєкт Міжнародного Товариства Червоного Хреста, метою якого є наближення якісних медичних послуг до людей сільської місцевості. Для цього Канадське Товариство Червоного Хреста придбало для Пирятинського центру первинної медико-санітарної допомоги сучасний медичний автомобіль, обладнаний базовим оснащенням, за допомогою якого лікар надаватиме виїзну медичну допомогу людям у селах; також лікар матиме набір ліків, який включає понад 30 видів медикаментів та розширюватиметься за потреби.

У міській раді відбулася зустріч із Представниками Міжнародного Товариства Червоного Хреста, Канадського Товариства та Полтавського відділення МТЧХ, аби обговорити концептуальні та організаційні питання роботи виїзної бригади. Керівниця Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ірина Плюсніна наголосила, що наразі такі проєкти діють лише у трьох громадах області – Кременчуці, Миргороді й відтепер у Пирятині, що свідчить про довіру департаменту охорони здоров’я до нашої місцевої влади та високу оцінку її здобутків у медичній галузі.

Пирятинський ЦПМСД здійснюватиме загальну координацію роботи бригади, розроблятиме раціональні маршрути виїздів. Фінансову складову реалізації проєкту покриватиме Канадський Червоний Хрест. Заробітна плата лікаря, двох медичних сестер та водія, усі витратні матеріали для роботи цієї бригади  швидкої медичної допомоги забезпечуватимуться за кошти канадійців.

Лікарем, який здійснюватиме виїзний прийом громадян, буде Алла Криворучко. Головною задачею бригади допомоги є доїхати до людей у найвіддаленіші населені пункти громади та надати їм кваліфіковану допомогу, необхідні ліки, у разі необхідності – транспортувати до лікарні. В пріоритеті на першочергове медичне обслуговування будуть місцевості з компактним поселенням внутрішньо переміщених осіб.

Більше того, за потреби бригада допомоги працюватиме й на території наших громад-партнерів: Гребінківської, Новооржицької та Чорнухинської, аби охопити якнайбільше коло людей кваліфікованими медичними послугами.

«Життя та здоров’я людей – найбільша цінність! Тому медицина завжди буде в пріоритеті у моїй роботі. Залучення інвестицій у цю сферу – фундаментально важливо. Налагодження співпраці з партнерами та громадами – стратегічно важливо. Разом нам вдасться більше», - зазначив голова громади Андрій Сімонов.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua