Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 березня 2023 року 08:39

В Україні виявлено активність нового молодіжного руху, який набирає популярності

«Редан» - це напрямок молодіжної субкультури, який поширився у лютому цього року, учасники якого організовують бійку з опонентами. Такі акції планувались на Полтавщині. Поліція запобігла масовим бійкам молоді у Полтаві та Кременчуці. За інформацією начальника Головуправління поліції Полтавщини Євгена Рогачова, поліція встановила понад 260 учасників масових сходин, влаштованих 25 та 26 лютого в обласному центрі та 27 лютого у Кременчуці. Серед ідентифікованої молоді, яка доєдналася до несанкціонованого «флешмобу»: 9 дівчат (віком від 15 до 17 років) та юнаки (14-17 років).

?Штучне поширення цієї субкультури - є російською інформаційно-психологічною операцією (ПСО). Мета -використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Правоохоронці з’ясували, що збори були організовані через чати, нещодавно створених Telegram-каналів. Поліцейським вже вдалося встановити одного з адміністраторів та провести за адресою його проживання санкціонований обшук. У 16-річного фігуранта вилучено техніку, яка використовувалася для інформування підписників та координації дій «руху».

Рекомендується батькам (особам, що їх заміняють, та близьким), вчителям і представникам закладів освіти різних рівнів акредитації вжити максимальних заходів, щоб завадити втягненню школярів та студентів до злочинної субкультури, яка є «продуктом» російської інформаційно-психологічної операції.

Серед основних рекомендацій:

  • посилити контроль за емоційно-психологічним станом дітей та забезпечити оперативне реагування на будь-які агресивні прояви;
  • цікавитися змістом контенту, який постять діти в месенджерах та соцмережах і поширюють серед знайомих;
  • (за можливості) моніторити групи, чати, канали та соцмережі, на які вони підписані та створюють самостійно;
  • контролювати дозвілля дітей (зокрема, заплановані за їх участі заходи: зміст, характер учасників та час проведення).

Нагадуємо, що згідно з рішенням Ради оборони Полтавської області від 13 грудня 2022 року № 32 обмежено перебування дітей віком до 14 років у громадських місцях на території області без супроводу одного з батьків (іншого законного представника дитини) або близької особи з 21:00 до 07:00.

Варто зазначити, що незаконні (зокрема, агресивні) дії учасників несанкціонованих сходин під егідою кримінальних субкультур можуть підпадати під ознаки тяжких та особливо тяжких злочинів, кримінальна відповідальність за які настає з 14 років.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua