Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 жовтня 2021 року 16:49

З 1 листопада школи громади – на дистанційному навчанні

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Членами комісії детально обговорено ситуацію, що склалася на території громади із захворюваністю на коронавірус. Директор КП "Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“ Олександр Гаркавенко повідомив, що станом на ранок 28 жовтня на лікуванні у закладі перебуває 37 пацієнтів з підтвердженим діагнозом Covid-19, з них 10 осіб у тяжкому стані, одна людина померла минулої ночі. Загалом лікарня має змогу прийняти на лікування 60 осіб з коронавірусом. Наразі спостерігаються суттєві проблеми із постачанням кисню, який життєво необхідний багатьом хворим на  Covid-19. Окрім цього, головний лікар підкреслив, що штам вірусу, яким зараз інфікуються хворі, набагато агресивніший, ніж той, який фіксувався минулоріч.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту міськради Наталія Шерзой наголосила, що по значній кількості закладів освіти у громаді спостерігається високий відсоток відсутніх учнів, зокрема, є школи, де цей показник сягає 43 %, дві школи вже перейшли на дистанційну форму навчання. Окрім цього, Наталія Шерзой підкреслила, що очна форма навчання не здійснюється в сусідніх громадах, зокрема, й на Лубенщині. Деякі навчальні заклади перебувають на подовжених  канікулах, інші – вчаться дистанційно.

Вже два дні Пирятинщина перебуває у помаранчевій зоні, показники захворюваності свідчать про наближення до показників червоної. Спостерігається значний відсоток летальних випадків серед хворих – якщо від початку пандемії до 29 вересня поточного року померло 24 жителі Пирятинської громади з підтвердженим діагнозом Covid-19, то за останній місяць – ще 13 осіб.

В результаті довготривалого обговорення комісія прийняла рішення на два тижні запровадити в усіх  школах громади дистанційне навчання з 1 листопада терміном на 2 тижні.

«Прийняте сьогодні комісією рішення – суперечливе, можливо, для багатьох людей воно буде незрозумілим і не знайде належної підтримки. Але ми повинні його прийняти, аби розірвати хоча б один із наявних ланцюгів розповсюдження коронавірусу на території громади», - підкреслив міський голова Андрій Сімонов.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua