Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 жовтня 2021 року 13:52

Працюють постійні депутатські комісії

Проведенням постійної депутатської комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності розпочалася підготовка до чергової сесії міської ради.

Члени комісії в ході роботи розглянули та підтримали питання внесення змін до програм галузі охорони здоров’я, освіти  та соціального захисту. Зокрема, до програм медичного спрямування  внесення змін передбачається в частині видатків на енергоносії для первинної та вторинної ланок, на оплату праці та виплату оздоровчих працівникам сільських медичних закладів.

Підтримали члени профільної комісії і створення комунальної установи Інклюзивно-ресурний центр. Заклад у громаді існує з 2018 року, наразі фінансується він за кошти державної освітянської субвенції. У зв’язку зі змінами в законодавстві, для збереження механізму його фінансування необхідно зареєструвати його як комунальну установу. В іншому випадку витрати на його утримання з наступного року ляжуть на місцевий бюджет, - на цьому у своєму виступі наголосила начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Шерзой.

Окрім цього, розглянула і підтримала комісія і питання відкриття в районі Завокзалля у Пирятині фельдшерського пункту – звернення з приводу наближення медичних послуг до жителів цього мікрорайону у міську раду надходили постійно. На базі пункту в подальшому планується відкриття аптеки.

* * * 

Сьогодні відбулося засідання депутатської комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

Серед розглянутих питань – внесення змін до ряду діючих програм. Зокрема, до Програми культурно-мистецьких заходів, розвитку туризму та охорони культурної спадщини Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік. У зв’язку з карантинними обмеженнями ряд заходів, передбачених у програмі, не відбулося, тому кошти не використовувалися. Загалом із Програми заплановано зняти заходи на загальну суму 215 тисяч гривень.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua