Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 жовтня 2021 року 15:21

Відзначення Дня захисників та захисниць

 

Відбулися урочистості з нагоди Дня захисників та захисниць, який в Україні відзначається на день Покрови Пресвятої Богородиці.  

Започатковане свято 14 жовтня 2014 року президенським указом з назвою День захисника України, з 2015 року є державним святом. 14 липня цього року Верховна Рада України перейменувала свято на «День захисників і захисниць України». Для українців цей день став не просто державним святом, а всенародним, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, госпітальєри і  волонтери, дорослі і  діти — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над ворогом-загарбником.

Вітальні слова на адресу присутніх у залі захисників та захисниць пролунали від міського голови Андрія Сімонова, командира військової частини А-1499, підполковника Анатолія Блажка, командира взводу управління військової частини А-1499, лейтенанта Дмитра Буровцева, проректора з міжнародних зв’язків Київського університету туризму, економіки та права, волонтера Роберта Натрошвілі, волонтера Світлани Німець. У кожному з виступів – слова подяки захисникам та захисницям за мужність, героїзм та самовіддачу, а ще – побажання миру, якого всі ми так довго прагнемо!

Грамотами міської ради, командира військової частини, Пам’ятними нагрудними знаками „Козацька звитяга“, відзнаками нагороджено кращих військовослужбовців, волонтерів, людей, котрі багато років поспіль підтримують захисників.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих захисників, які віддали своє життя за Україну, їхніх дружин привітали квітами.

Урочистий настрій подарували присутнім виступи аматорів сцени.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua