Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 жовтня 2021 року 11:21

Переймаємо досвід

Нещодавно на засіданні робочої групи з питання управління відходами на території Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад експерт проєкту GIZ запропонував найбільш прийнятний варіант управління відходами для громад - встановлення дворівневої сміттєсортувальної станції, де буде сортування на вторсировину та органіку і неорганіку. Тож начальник управління інфраструктури, житлово-комунального господарства та комунальної власності Дмитро Міхєєв, головний спеціаліст сектору житлово-комунального господарства Оксана Порва та директор КП “Каштан” Геннадій Бровар відвідали Іллінецьку громаду Вінницької області, де з 2017 року працює сміттєсортувальний комплекс.

Збір сміття в громаді відбувається подворово. Далі відправляється на сортувальну лінію, де відходи розділяються на органіку та не органіку. Потім вручну відсортовується вторсировина: метал, скло, пластик, поліетилен. Варто відзначити, що поліетилен в громаді переробляють самостійно, виготовляючи тротуарну плитку.

Дмитро Міхєєв відзначає, що завдяки цьому візиту, вони мали змогу розібратися з усіма особливостями роботи сміттєсортувального комплексу та сформувати алгоритм відповідних заходів у напрямку управління відходами в Пирятинській громади.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua