Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 червня 2021 року 13:25

У Дейманівці перепоховали загиблих воїнів

Сьогодні у селі Дейманівка відбулося відкриття меморіальної дошки та перепоховання загиблих воїнів Другої світової війни.

Рештки двох людей на території нашої громади, поблизу Прихідьок та Малої Кручі, знайшли представники громадської організації “Меморіал”. Іменних медальйонів поряд не виявлено, тому встановити осіб не вдалося. У чоботі чоловіка була іменна ложка з прізвищем Калінін, та ця річ не може бути підтвердженням особи, оскільки може належати іншій людині. Ще одне тіло, ймовірно молодої жінки, оскільки були жіночі чобітки та інші дівочі речі: люстерко, монетки. Дослідники припускають, що це могла бути юна дівчина-медсестра.

“Пирятин, урочище Куквин, місця під Чорнухами усіяні загиблими. Сьогодні двоє воїнів знайдуть свій спокій і за християнським звичаєм будуть поховані. Вічна пам’ять героям, що віддали життя під час Другої світової війни”, - з такими словами виступив секретар міської ради Сергій Пазюк.

Пам’ятник загиблим воїнам у Дейманівці сьогодні поповнився меморіальною дошкою з новими іменами. На заході були присутні онуки загиблого Павла Логвиненка Тетяна Вовченко та Любов Біла. Жінки говорять, що їхній дід загинув під час Другої світової війни, та донедавна не було підтверджуючих документів. Цього року родина отримала довідку, що їхній дід безвісти зник у 1943 році в Дніпрі. Тож тепер його ім’я та ще 18 дейманівчан викарбувані на меморіальній дошці.

“Тепер є місце, де ми можемо поминати та згадувати нашого дідуся. Сподіваємося, що він знайшов свій вічний спокій”, - сказала Тетяна Вовченко.

Хвилиною мовчання, покладанням квітів та трикратним пострілом вшанували пам’ять воїнів. Панахиду за загиблими відправив протоієрей Іоан.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua