Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 червня 2021 року 16:24

На водоканалі тривають ремонтні роботи

Сьогодні Пирятин без води, бо на міському водоканалі проводиться заміна обладнання. Роботи ведуться на станції другого підйому на першій та третій лініях. Зокрема, заміна зворотних клапанів, що вийшли з ладу. “Станція – це найнижча точка і треба, щоб у ній не було води для виконання монтажних робіт. Зараз ці роботи ведуться і ми вже розуміємо, що не так швидко, як очікували, тому є вірогідність того, що до 19:00 працівники не встигнуть завершити ремонт. Тож просимо пирятинців із розумінням поставитися до ситуації”, - повідомив директор КП “Пирятинський міський водоканал” Олександр Курочка.

На водоканалі працює чотири лінії, що подають воду на місто і на яких стоять мережеві насоси. Дві лінії діють на автоматичному управлінні, а дві – на ручному. Останні не можуть забезпечувати нормальну роботу, тому що немає плавного пуску насоса. При кожному запуску насоса відбувається гідроудар, який може призвести до поривів водомережі та швидкого зношення обладнання. “Щоб цього уникнути сьогодні встановлюється шафа автоматичного керування насосами і всі лінії будуть обладнані автоматичним керуванням. Таким чином ми матимемо змогу працювати безперебійно: без гідроударів, без різких зупинок і різких пусків”, - відзначив Олександр Курочка.

Роботи виконують завдяки співпраці Пирятинської міської ради з проєктом DESPRO та за кошти проєкту.  Займається встановленням частотного перетворювача для керування тиском насосів ТОВ ”ГідроАвтоматизація-Монтаж”, що перемогло на тендерній процедурі. Вартість робіт складає 238 тисяч гривень.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua