Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 червня 2021 року 15:01

За невиконання батьківських обов’язків передбачена відповідальність

Сьогодні відбулося позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Пирятинської міської ради. Зібрання було зумовлено зверненням неповнолітньої жительки міста щодо виконання її матір’ю батьківських обов’язків.

Дівчина повідомила, що з народження проживає та перебуває на утриманні баби, мати її життям та здоров’ям не цікавиться, зловживає алкогольними напоями та агресивно ставиться до дитини, вчиняє фізичне та психологічне насильство. Після останньої сварки дівчина втекла з дому і тимчасово перебуває у родині подруги.

Працівники служби у справах дітей виконкому міської ради разом з інспектором поліції відвідали сім’ю, де мати, перебуваючи в нетверезому стані, повідомила, що їй дитина не потрібна. Крім цього, громадянка притягнута до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї та невиконання батьківських обов’язків і винесено терміновий заборонний припис.

Тож члени комісії, заслухавши цю інформацію, одноголосно рекомендували вилучити дитину із сім’ї. І завтра на позачерговому засіданні виконкому буде прийнято рішення з цього питання. Далі службою у справах дітей будуть направлені матеріали до  прокуратури та суду.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua