Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 червня 2021 року 11:54

Сезон полуниці в Малютинцях

Олег та Інна Кабаєви переїхали до Малютинець 2010 року. До цього жили і працювали в столиці. Народжувати дітей вирішили в селі, щоб годувати натуральними, самостійно вирощеними, продуктами. Тож приїхали на батьківщину чоловіка і зайнялися городництвом, садівництвом та ягідництвом. Спочатку вирощували овочі та фрукти для себе, а потім вирішили реалізовувати продукцію.

Нині у родини близько гектара землі в обробітку. «Вирощуємо всього потроху, хочеться все спробувати», - говорить Інна. Та відома родина Кабаєвих своєю полуницею. Засаджено цією культурою 10 соток - це близько 11,5 тисяч кущів 10-ти сортів. Ягоди вирощуються дбайливо, адже подружжя разом із дітьми вручну доглядають за рослинами та збирають врожай. Варто зазначити, що Кабаєви принципово не використовують жодних хімічних засобів, тому вся продукція екологічно чиста.

Крім полуниці, вирощують малину, черешню, ожину, йошту, смородину та аґрус. В саду Кабаєвих можна зустріти карликові яблуні та груші, абрикоси, персики і нектарини, горіхи та шовковиці. А ще почали займатися квітами: розводять троянди, лілії, хризантеми та клематиси.

Відвідали особисте селянське господарство родини Кабаєвих заступник міського голови Михайло Мельниченко та завідувач сектору агропромислового розвитку Павло Повшедний. Поспілкувалися з господарями та проінформували про діючі державні та обласні програми підтримки розвитку садівництва та ягідництва і запропонували родині взяти участь у них.

«Це яскравий приклад самозайнятої родини, яка не лише забезпечує себе екологічною продукцією, а й у перспективі може стати роботодавцем. Тому наше завдання – підтримувати такі сім’ї», - відзначив Михайло Мельниченко.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua