Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 червня 2021 року 14:29

У школах Пирятинщини учнів навчають сортувати відходи за допомогою настільної гри

У травні цього року відділ освіти, молоді та спорту отримав 80 ігор „Еко-Мемо“ для 18 закладів загальної середньої освіти міської ради. За допомогою даної гри школярі в ігровій формі вчитимуться правильному сортуванню відходів.

Згадати, в який контейнер покласти папір, метал чи пластик – стане не проблемою після гри у „ЕКО-МЕМО“. У настільній грі є набір карток, на яких зображені різні типи відходів. На початку гри необхідно всі картки перемішати та розкласти зображенням донизу. По черзі, кожен гравець відкриває по дві картки, намагаючись знайти дві однакові. Знайшовши – сортує до відповідного контейнера на полі для сортування та отримує фішку-подяки. Фішки-подяки – це особливі картки, на яких зображені деякі речі виготовлені з перероблених відходів. Виграє гравець з найбільшою кількістю фішок-подяки. Так можна дізнатися більше про те, що відбувається з відходами після сортування.

Гра є стимулятором процесу сортування, легко і в доступній формі показує, як і що сортувати, а найголовніше – що це все можливо переробити в Україні.

Проєкт реалізується за підтримки Глобального Проєкту GIZ „Підтримка ініціативи з експорту технології захисту довкілля“.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua