Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 грудня 2014 року 17:06

3 грудня відбулася сорок перша сесія міської ради

Відповідно до розпорядження міського голови 03 грудня відбулось сорок перше пленарне засідання Пирятинської міської ради шостого скликання.

На розгляд сесії було винесено 25 питань, що стосувались життєдіяльності територіальної громади міста. За пропозиціями головного бухгалтера комунального підприємства „Каштан“ Валентини Бих і керуючого справами виконавчого комітету міської ради Лариси Кочур до порядку денного депутати включили додатково ще два питання: про внесення змін до міської цільової Програми благоустрою Пирятина в частині виділення коштів на придбання опор для облаштування вуличного освітлення по вул. Цибаня в м.Пирятин, а також про спільний проект Пирятинської міської, Великокручанської, Олександрівської, Дейманівської, Харківецької, Сасинівської, Каплинцівської та Білоцерківської сільських рад району „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад – спільний крок до чистоти довкілля Пирятинського краю“.

Проекти рішень по питаннях порядку денного сесії готувались на підставі заяв громадян, клопотань юридичних осіб, широко обговорювались на засіданнях профільних постійних комісій, проводились виїзди на місця.

Відповідно до законодавства проекти рішень заздалегідь оприлюднені для ознайомлення на офіційному сайті міста Пирятина та Пирятинського району, а також на новоствореному сайті територіальної громади Пирятина.

Керуючись Регламентом міської ради шостого скликання перед початком сесії міський голова Олексій Рябоконь інформував присутніх про стан справ у місті, про роботу ради та її виконавчого комітету, комунального господарства, дошкільних і позашкільних навчальних закладів, реалізацію депутатських запитів у міжсесійний період.

Під час проведення пленарного засідання депутатами були прийняті рішення про уточнення показників міського бюджету на 2014 рік, пов’язане зі змінами та доповненнями до трьох міських цільових Програм у сфері діяльності комунального підприємства „Каштан“, міської цільової Програми утримання і розвитку комунального підприємства роздрібної торгівлі „Райдуга“.

Одноголосно прийняті рішення про розмір вартості харчування дітей в дошкільних навчальних закладах на 2015 рік, нормативи відрахувань в наступному році комунальними підприємствами частини чистого прибутку до бюджету міської ради, затвердження орієнтовного плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів, а також звіти одержувачів коштів міського бюджету про їх використання на виконання заходів міських цільових Програм на 2014 рік: відпочинку та оздоровлення дітей в таборах з денним перебуванням, оздоровлення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та „Шкільний автобус“.

Депутати погодили передачу витрат з поточного та капітального ремонту дорожнього покриття вулиць комунальної власності в м.Пирятин з балансу міської ради на баланс комунального підприємства „Каштан“, затвердили рішення виконавчого комітету та розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

Після тривалих обговорень, в яких взяли участь не тільки депутати та члени виконкому міської ради, а й представники громадськості міста: приватні підприємці, керівники комунальних служб, дошкільних і позашкільних закладів, були прийняті рішення про структуру міської ради на 2015 рік та про надбавки, премії та виплату матеріальних допомог міському голові та заступникам міського голови з питань діяльності виконавчого комітету в 2015 році.

Як завжди, депутати затвердили низку рішень, що стосуються земельних питань щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок, надання та оформлення земельних ділянок в оренду, надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та технічних документацій із землеустрою як юридичним особам, так і громадянам.

Одностайно депутати проголосували рішення про виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства військовослужбовцям, мешканцям населених пунктів Пирятинської міської ради, які мобілізовані на військову службу та знаходяться в зоні антитерористичної операції на сході України, а також членам сімей загиблих воїнів-пирятинців.

Насамкінець депутати заслухали презентацію проекту „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад – спільний крок до чистого довкілля Пирятинського краю“ та прийняли рішення щодо участі міської ради в обласному конкурсі проектів міжмуніципального співробітництва, який реалізується німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), і спрямований на вирішення гострої спільної проблеми щодо збору та вивезення ТПВ з територій сільських населених пунктів як Пирятинської міської, так і Великокручанської, Олександрівської, Сасинівської, Харківецької, Дейманівської, Каплинцівської, Білоцерківської сільських рад шляхом співробітництва цих громад за рахунок їх бюджетних коштів, коштів інших партнерів і коштів проекту GIZ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua