Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 серпня 2020 року 11:52

Безоплатна правова допомога-завжди поруч!

1 вересня 2016 року в Пирятині свою роботу розпочало Пирятинське бюро правової допомоги. Це відділ Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка передбачає державну гарантію, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Бюро правової допомоги в Пирятині надає первинну та вторинну правові допомоги.        

Первинна правова допомога включає надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру) та    надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

До безоплатної вторинної правової допомоги входить захист, представництво інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складання документів процесуального характеру.

За час роботи Пирятинського бюро правової допомоги до установи звернулося 4218 осіб, з них 3952 звернення надійшло щодо первинної правової допомоги та 266 –вторинної.

Найбільш актуальними серед населення є звернення про правову допомогу у цивільному законодавстві, сімейному праві, соціальному забезпеченні, питання трудового, земельного, адміністративного, житлового характеру, питання спадкування та виконання судових рішень. 

Важливість існування Пирятинського бюро з надання безоплатної правової допомоги в Пирятинській міській ОТГ позитивно відзначає міський голова Олексій Рябоконь. Від імені Пирятинської громади Олексій Петрович надсилає щирі слова привітань з нагоди свята та бажає, щоб добра справа – допомога пирятинцям з юридичних питаннях верталася сторицею. Міцного здоров’я, сімейного тепла та родинного затишку працівникам Пирятинського бюро безоплатної правової допомоги!

Нагадаємо, що кожен громадянин може звернутися за правовою допомогою до установ системи Безоплатної правової допомоги: в Пирятині бюро знаходиться по вул.Соборна,41.

Телефон для довідок 053-58 - 3-22-54, 0-800-213-103 - „гаряча‘‘ лінії безоплатної правової допомоги.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua