Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 серпня 2020 року 16:35

Відбулася сімдесят третя сесія Пирятинської міської ради

19 серпня в Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості відбулося пленарне засідання сімдесят третьої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. На розгляд було винесено 75 питань порядку денного.

Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова проінформувала про хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за перше півріччя 2020 року. Зазначила, що із 47 програм Пирятинської міської ради у першому півріччі 6 програм виконано повністю, 31 частково. Решту програм не виконано або у зв’язку протиепідемічною ситуацією в країні, як, наприклад, Програму оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році, або ж у зв’язку з більш пізніми термінами виконання, як Програму „Питна вода Пирятинської міської ОТГ“, заходи якої заплановано реалізувати у другому півріччі цього року.

Заслухавши та обговоривши хід виконання Плану, депутати взяли інформацію до відома та зобов’язали виконавців місцевих програм забезпечити своєчасне та в повному обсязі виконання заходів програм відповідно до виділених у 2020 році коштів.

Близько 20 програм Пирятинської міської ради зазнали змін та доповнень, пов’язаних з необхідністю вирішення нагальних проблем громади. Так, Програму розвитку та підтримки комунального підприємства „Пирятинська центральна районна лікарня“ Пирятинською ОТГ у 2020 році доповнено заходами щодо придбання медичного обладнання з відеофіксацією для проведення маніпуляцій з цисто- та гістероскопії. На придбання одного з таких відеореєстраторів із бюджету міської ОТГ виділено кошти в сумі 510 тис.грн. Також внесено зміни до програм розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській ОТГ, придбання обладнання для облаштування вуличних дитячих майданчиків, інформатизації Пирятинської ОТГ, „Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Пирятинської міської ОТГ“, якою передбачено участь в обласному екологічному проєкті „Екобус“ - прийом та вивіз небезпечних побутових відходів від бюджетних установ і населення, та інших.

Затверджено Програму співфінансування оплати медичних послуг жителям Пирятинської міської ОТГ в частині первинної медико-санітарної  допомоги для покриття вартості комунальних послуг та енергоносіїв комунальним підприємством „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради у 2020 році. З бюджету міської ОТГ виділено близько 100,0 тис.грн на оплату комунальних послуг, енергоносіїв та проведення обстеження вентиляційних каналів і газового обладнання. Крім того, Центру первинної медико-санітарної допомоги додатково виділено 30 тис.грн на забезпечення медикаментами пільгових категорій хворих, 10 тис.грн на ліки для невідкладної допомоги для Калиновомостівського та Олександрівського ФАПів, 14,6 тис.грн - на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення праіцвників цих двох ФАПів.

Рішенням сесії внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік. Зокрема, виділено кошти в сумі 610 тис.грн. на проведення першої черги реконструкції тротуару з облаштуванням зливної каналізації по вул.Ярмаркова; 110 тис.грн – на облаштування місця для паркування автотранспорту біля Пирятинського центру дитячо-юнацької творчості, 20 тис.грн – на розроблення робочого проєкту на проведення капітального ремонту тротуару по вул.Успенська (ліва сторона). Для покращення благоустрою Пирятинської міської ОТГ виділено кошти на придбання дитячих майданчиків, лавок, контейнерних майданчиків для збору ТПВ, бетонної огорожі на кладовищі по вулиці Київська.

Для поліпшення інфраструктури стадіону „Ювілейний“ із бюджету міської ОТГ виділено близько 190 тис.грн. на будівництво волейбольного майданчика та 198 тис.грн. на облаштування основи під скейтмайданчик. За сприяння депутата Полтавської обласної ради Івана Близнюка штучне покриття для волейбольного майданчика вже придбано, а обладнання для скейтбордингу планується придбати за рахунок коштів Фонду розвитку територій області. Так, завдяки співпраці Пирятинської міської ради і депутата обласної ради і в цьому році на стадіоні з’являться нові сучасні спортивні об’єкти.

Наступними рішеннями призначено на посаду директора комунального підприємства „Каштан“ Валентина Шокала, затверджено персональний склад Піклувальної ради Пирятинської зш № 4 у складі 11 осіб та створено Піклувальну раду Опорного закладу Пирятинської зш № 6, затверджено щомісячну плату та встановлено пільги за навчання в Пирятинській школі мистецтв на новий навчальний рік, внесено зміни до Переліку роботодавців, які відібрані для виплат компенсації на відшкодування вартості місячного стажування працівників, який доповнено ще двома суб’єктами господарювання.

Прийнято більше сорока рішень із земельних питань, зокрема, шістьом учасникам бойових дій затверджено проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та надано дозвіл на розробку таких проєктів землеустрою ще 15 учасникам бойових дій.

Одне питання порядку денного не набрало необхідної кількості голосів, ще одне знято з розгляду для доопрацювання.

У роботі пленарного засідання взяли участь 17 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.


Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua