Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 серпня 2020 року 12:54

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (26.06.2020 – 19.08.2020)

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період

 (26.06.2020 – 19.08.2020)

Проведено:

7 засідань постійних комісій;

5 засідань виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 59 рішень.

Проведено День міської ради в Калиномостівському та Олександрівському старостатах, 2 виїзні прийоми громадян та 4 особистих прийомів e ЦНАПі. 

13 серпня 5 років тому утворилася Пирятинська міська ОТГ. У цей день до нашого міста завітала делегація  з Луганщини та Донеччини з обміну досвідом.

Проведено 2 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на яких розглядалися питання щодо режиму роботи закладів харчування на території ОТГ в умовах продовження карантину до 31.07.2020 щодо питання стану протипожежного водопостачання на території ОТГ; щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення  (дозволити куріння тютюнових виробів, сигарет і кальянів тільки у відповідних спорудах чи окремих приміщеннях, сумарна площа яких не має перевищувати 10 відсотків загальної площі відповідної споруди чи приміщення, обладнана витяжкою, вентиляцією чи іншим засобом для видалення тютюнового диму); попередження виникнення пожеж у природних екосистемах на території громади.

Інвестиції

У партнерстві з Всеукраїнською АОТГ, Полтавським регіональним офісом „ULEAD з Європою“ 7 липня 2020 року проведено Інвестиційний Форум „Пирятинський обрій“ (його мета: покращення іміджу підприємництва, зниження нормативно-правових бар?єрів, спрощення доступу до інформаційних, земельних, фінансових ресурсів, нові можливості для реалізації бізнес-ідей та інвестиційних проєктів).

Міський голова взяв участь у робочій нараді з питаня відновлення та завершення робіт про реконструкції полігону ТПВ в ОДА та виїзній нараді безпосередньо за участі заступника голови ОДА Євгена Грекова.

Проведено сходки за місцем проживання громадян за участі міського голови щодо  вирішення проблемних питань:

із жителями вул. Абаканська, 96 в м.Пирятин;

з мешканцями вул. Лесі Українки в м. Пирятин.

Завершено ремонти в дошкільних закладах освіти:

поточний ремонт  ЗДО „Калинка“ в с. Калинів Міст (в приміщенні проведено заміну електромережі, систем водопостачання та водовідведення, кахельні будівельні роботи). Роботи виконала місцева підрядна     організація     ПП „Удайбудпроект‘‘. Загальна вартість робіт - 116,0 тис. грн.;

проведено заміну металевої огорожі території ЗДО „Калинка“ в селі Калинів Міст (встановлено 28 погонних метрів сучасної бетонної огорожі). Роботу виконав місцевий підрядник ФОП Мельникович М.М. Вартість робіт становить 17,955 тис. грн.

 

ПП „Удайбудпроект‘‘ здійснено демонтаж чотирьох плит покриття на житловому будинку по вул.Європейська, 155А. Облаштовано нову тимчасову покрівлю з металопрофілю. Вартість робіт- 49,398 тис. грн.

 

Завершено поточний ремонт вхідного ганку адмінбудинку за адресою: пл. Героїв Майдану, 2, м. Пирятин (заміна вхідних дверей, облаштування навісу, водовідведення, улаштування покриття з керамічних плиток, опорядження стель пластиковими панелями. Роботи виконав ПП „Удайбудброект“. Вартість робіт - 40,0 тис. грн.

Розпочато капітальний ремонт кабінету хімії Пирятинського ліцею (передбачено: заміну електромережі, систем водопостачання, водовідведення, опалення, вентиляції та опорядження новими сучасними матеріалами  лабораторії і припараторської). Роботи виконує переможець тендерного конкурсу - місцевий підрядник ПП „Удайбудброект“. Вартість робіт - 287,111 тис. грн.

Проводиться  капітальний ремонт харчоблоку в Олександрівській філії Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 (буде замінено електромережу, водопровід, каналізацію, опоряджено сучасними матеріалами підлогу, стіни і стелю в приміщеннях кухні та їдальні). Роботи заплановано завершити до 5 вересня. Вартість робіт - 455,555 тис. грн.

На виконання заходів з енергозбереження розпочато роботи по капітальному ремонту Пирятинського краєзнавчого музею (заміна 15 віконних блоків на енергозберігаючі з облаштуванням внутрішніх та зовнішніх відкосів). Роботи виконує переможець аукціону - місцевий підрядник ФОП Бойко А.В.  Вартість робіт - 89,997 тис. грн.  

Розпочато будівельні роботи із реконструкції мережі водовідведення районного будинку культури Виконує роботи місцева підрядна організація ПП „Аверс-05‘‘. Вартість робіт - 176,8 тис. грн.

В Олександрівці проводиться реконструкція газової котельні, яка забезпечує теплопостачанням приміщення школи та дитячого садка (встановлено новий газовий котел, проводиться заміна електромережі, димоходів та вентканалів, теплотехнічного та газового обладнання). Роботи виконує ТОВ „Чінбуд“ (м. Полтава). Вартість робіт - 83,657 тис. грн.

У Пирятинській публічній бібліотеці замінено 9 віконних блоків на енергозберігаючі в приміщенні відділу комплектування, в кабінеті директора та 4 вікна в коридорі. В кінці липня розпочато реконструкцію частини приміщення побутової кімнати під туалет для публічної бібліотеки.

У Пирятинській школі мистецтв проведений косметичний ремонт закладу: пофарбовано підлогу у класах 1 поверху, полаковано паркет на 2 поверсі, прочищено і побілено димоходи, встановлено коньки та труби для стікання води, перекрито оцинкованим залізом навіс над котельнею школи, встановлено котел.

В Олександрівському сільському  клубі проведено ряд ремонтних робіт:  покладено плитку на підлогу у фойє та  коридорі, встановлено в туалеті унітаз та умивальник.

У Калиновомостівському будинку культури йде заміна електропроводки, демонтаж будівельних конструкцій (стін, перегородок), для  подальшого введення в експлуатацію приміщення (глядацької зали та сцени).

Проведено облаштування дорожнього покриття вул.Журналістів, тротуарів біля КХП та по Березовій алеї .

Розроблено робочі проєкти по будівництву волейбольного майданчика, реконструкції  тротуару по вул.Ярмаркова, технічному переоснащенню вуличного освітлення вул.Соборна та Європейська, скориговано проєкт по реконструкції мережі водовідведення Будинку культури.

 

Продовжується реалізація  проєктів та  програм:

Продовжується впровадження інформаційної системи „Соціальна громада“. Станом на 17.08.2020 через програмний комплекс ЦНАПом прийнято 186 пакетів документів на 257 послуг соціального характеру.

 

Міський голова Олексій Рябоконь  взяв участь у засіданні Полтавського регіонального відділення Асоціації об’єднаних територіальних громад та у  Загальних зборах Всеукраїнської АОМС „Асоціація об’єднаних територіальних громад“ та у онлайн-засіданні правління Асоціації малих міст України.

Крім того, взято участь:

в онлайн-конференції „Співробітництво територіальних громад у сфері адміністративних    послуг“,   під час якої презентовано Посібник Програми „U-LEAD з Європою“;

у панельній дискусії „Залучення інвестицій та місцевий економічний розвиток в ОТГ“ в рамках онлайн-конференції “Місцевий бізнес в умовах коронакризи: можливості та підтримка“ (Рябоконь О.П.,  Солдатова І.В.);

 

онлайн-участь у   Тематичній зустрічі „Виклики формування спроможної територіальної громади в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації Волинського центру підвищення кваліфікації „Діяльність органу місцевого самоврядування: як організувати ефективну роботу“ (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.);

участь у відеоконференції з впровадження інфраструктурних та енергозберігаючих інноваційних проектів УСПП для ОТГ (Рябоконь О.П., Биков Р.В.)

 

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у форумах, семінарах і тренінгах (онлайн) – більше тридцяти заходів.

 

Центром надання адміністративних послуг оформлено 422 ID-карток та 444 закордонних паспортів. З 26.06.2020 по 17.08.2020 Центром надання адміністративних послуг надано 3955 послуг. Станом на 17.08.2020 надано 15160 послуг.

 

Стратегічне та оперативне планування

У рамках виконання Плану соціально-економічного розвитку на 2020 рік розглянуто та підготовлено зміни до 16 місцевих (регіональних) програм, розроблена 2 нові програми.

Сприяння розвитку бізнесу

Проведено вже втретє конкурс „Кращий підприємець-2020“. Визначені ПЕРЕМОЖЦІ: у номінації „Краще підприємство“ – Районна спілка споживчих товариств та „ОСББ „Соборна,47“, у номінації „Кращий підприємець“ – ФОП Згібнєва О.А. та Барабаш О.М.

З метою популяризації інновацій відвідано  виробництво лего-цегли на базі підприємства „Нова хата“ (ФОП Гриценко О.).

Запроваджені індивідуальні консультації  пасічників щодо отримання  дотації за наявні  бджолосім?ї. 

Завтра завершується  термін подачі документів для участі в  конкурсі бізнес-планів „Розвиваю бізнес у свої громаді – 2020“.

Проведено зустрічі міського голови з бізнесом у форматі „Кава з мером“, цього разу тематика зустрічі була присвячена стартапам.

 

Реалізація тарифної політики

Проведено 4 засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Враховуючи рекомендації комісії рішенням виконкому на опалювальний період встановлено тариф дочірньому підприємству „Пирятинтеплопостачання“ на послугу з  постачання теплової енергії для  мешканців  будинку  №  33   по вул. Коцюбинського за 1 Гкал за розрахунковий період протягом опалювального сезону – 1600,34 грн. та  для ДНЗ „Ромашка“ – 1665,63 грн.

 

Участь у грантах

Громаду відібрано для участі в проєкті „Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні“, що реалізується за підтримки National Endowment for Democracy (NED).

Проєкт „Реконструкція підвального приміщення Пирятинського ліцею“ вартістю 1957,56 тис.грн. здобув перемогу в Урядовій програмі „Спроможна школа для кращих результатів“ та буде реалізований до кінця 2020 року.

Згідно з протоколом регіональної комісії з конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2021 році проєкт „Реконструкція та впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій в Пирятинському ліцеї вартістю 20 792,44 тис.грн. відібраний до реалізації.

Реалізація повноважень у сфері праці

Проведено 2 виїзних  засідання міської комісії з легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення, здійснено 16 обстежень суб?єктів господарювання.

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 14 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період.

Проведено:

  виїзну комісію щодо розгляду заяв учасників  конкурсу з благоустрою до дня міста;

засідання комісії   з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам з громадянами, які самовільно зайняли земельні ділянки сільськогосподарського призначення;

комісію щодо обстеження зелених насаджень на території ОТГ.

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому міської ради  обстежено умови проживання: 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території ОТГ  та 7  дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. 

 За кошти міської ОТГ оздоровилися дружина та син загиблого учасника антитерористичної операції.   

Проведено засідання комісії з питань формування потреби в 2020 році в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на якому визначено потребу Пирятинської ОТГ у виплаті грошової компенсації для забезпечення житлом зазначеної категорії осіб в розмірі 5358195,00 грн.

Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено відповідну роботу щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року та дотримання протиепідеміологічних заходів у закладах.

 Відбулося засідання комісії з питань укомплектування закладів дошкільної освіти.

30-31 липня, 12 серпня в закладах загальної середньої освіти відбулось вручення свідоцтв про закінчення повної загальної середньої освіти. У Пирятинському ліцеї за високі досягнення у навчанні учні отримали 5 золотих медалей, в Опорному закладі Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 - 4 золотих та 1 срібну.

Не залишилися поза увагою і спортивні заходи в ОТГ: на стадіоні „Ювілейний“ відбулися зональні змагання Чемпіонату України з футболу серед ветеранів 45 +.  На острові Масальський відбувся турнір з волейболу на Кубок міського голови серед дорослих. На спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Пирятинської міської ради відбулися змагання з вуличного міні-футболу на Кубок міського голови. На спортмайданчику Пирятинського ліцею відбувся щорічний турнір з міні-футболу „Frends Cup“ де приймали участь легенди футболу: „ФК Чорне море“ (м. Одеса), „ФК ім.Іванченка“ (м. Київ), „ФК ST Wood“ (м. Київ) та „ФК Велика Круча“.

 

Відділом культури і туризму міської ради у звітному періоді робота була спрямована на розширення  культурно-мистецьких зв’язків у громаді та надання якісних культурних послуг та проведення заходів, які проводилися дистанційно.

Проведено дистанційний фестиваль авторської пісні, присвячений пам’яті Володимира Прокопенка. З нагоди Дня молоді були виготовлені та встановлені на подвір’ї закладу тематичні фотозони. В цьому році знайшли інший формат проведення свята „Ой там, на Купала“ - на о. Масальський знято тематичний кліп.

В іншому форматі відбувався і Карнавал „Королева бензоколонки“. Перед приміщенням КГЦ 24 липня діяли тематичні фотозони, святковий настрій дарувало музичне оформлення мелодій 60-х років, були присутні герої кінострічки, з якими можна було сфотографуватися, також був проведений ряд спортивних змагань для перехожих. Знято відео-кліп на пісню „Сад ти мій молодий“ з кінофільму.

28 липня у фойє КГЦ проходила виставка місцевих художників та гончарів, присвячена 210-річчю з дня народження Аполлона Мокрицького, організована відділом культури та туризму Пирятинської міської ради.

Пирятинською публічною бібліотекою було проведено ряд цікавих заходів: до Дня родини - родинний вогник „Рідна домівка, рідна сім’я – тут виростає доля твоя“. На святі були присутні 22 користувачі бібліотеки.

Відбулося засідання дискусійного клубу „Логос“, де О. Рудковський, місцевий краєзнавець, презентував свою книгу „Пирятинщина в голодні  післявоєнні часи. Причини голоду.“ На заході були  члени клубу.

Публічна бібліотека долучилася  до святкування карнавалу „Королева бензоколонки“. Жителі громади мали можливість взяти участь у кіно-тесті „Королева бензоколонки“, складали пазли з кадрів кінофільму, розроблені працівниками бібліотеки. 

 На свіжому повітрі, 7 серпня відбулася зустріч-презентація книги „Пирятинці: з Україною в серці, зі зброєю в руках“ (видана за кошти Пирятинської міської ради) Це книга про наших земляків, учасників АТО, які з честю виконували та продовжують виконувати високу місію оборони рідної землі, та волонтерів, які постійно підтримують їх.

Дистанційний  конкурс віночків „Заплету віночок, заплету шовковий“ пройшов у  Олександрівському сільському клубі. Цікавим був конкурс дефіле в одязі 60-70 років 20 століття. В ньому взяло участь понад 20 осіб. Відбулося свято „День села“ у новому форматі.

 Калиновомостівський сільський будинок культури запровадив зручне висвітлення роботи на сторінці інтернет-ресурсу. Тут і виставки,  конкурси, і вітання, святкування. 8 серпня громадою  відзначали День села.

 Бібліотеки Пирятинської ОТГ поповнилися новими книгами за кошти міської ради, на суму 40325 тис.грн у кількості 356 штук.

 1 серпня відбулася презентація першої частини книги ,,Пирятинці: з Україною в серці, зі зброєю в руках“, триває збір матеріалу для другої частини книги.

Вшановано пам’ять загиблих учасників антитерористичної операції Олійника Івана та Шляхтича Олександра з нагоди 6-ї річниці їх смерті та Курочки Анатолія.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua