Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 серпня 2020 року 09:07

Вихованців ДЮСШ позбавили можливості відпочити у спортивному таборі

05 серпня відбулося пленарне засідання сімдесят другої позачергової сесії Пирятинської міської ради. Приводом для її скликання було звернення директора Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи Олександра Горбачова.

Адміністрація позашкільного закладу запланувала у серпні 2020 року організувати роботу спортивного табору для 75 вихованців ДЮСШ, керуючись постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30 липня 2020 року № 43 „Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’ язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)“, якою дозволено з 01 серпня 2020 року проводити оздоровлення та відпочинок дітей за умови дотримання протиепідемічних заходів. Для забезпечення харчування дітей необхідно було внести зміни до Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2020 рік і, відповідно, до бюджету Пирятинської міської ОТГ. Саме ці два питання було винесено на розгляд позачергової сесії та попередньо обговорено на засіданнях профільних постійних комісій міської ради.

У період підготовки до позачергової сесії робоча група у складі заступника міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігоря Шикеринця, начальника Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Юрія Шніта, головного інспектора Пирятинського РВ ГУ ДСНС України у Полтавській області Юрія Вовкодава, фахівців управління Держпродспоживслужби та відділу освіти, молоді і спорту міської ради провела перевірку стану готовності Пирятинської ДЮСШ з урахуванням організації протиепідемічних заходів, передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 43, та склала відповідний акт. Цей акт направлено регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо надання дозволу на відпочинок дітей у спортивному таборі Пирятинської ДЮСШ.

Під час розгляду першого питання начальник відділу освіти, молоді і спорту міської ради Сергій Зуєв та директор Пирятинської ДЮСШ, голова профільної комісії міської ради Олександр Горбачов детально проінформували присутніх депутатів, як буде організовано роботу табору, де і як будуть харчуватися діти, як буде забезпечено дотримання протиепідемічних заходів. Під час голосування по даному питанню 6 депутатів: Василь Войпанюк, Олександр Жайворонок, Владислав Йощенко, Олег Куча, Микола Крицький та Олег Скочко не пітримали ініціативу Пирятинської дитячо-юнацької школи, чим позбавили її вихованців повноцінного відпочинку у спортивному таборі.

Друге питання щодо внесення змін до бюджету Пирятинської міської ОТГ не розгядалося, оскільки в цьому відпала потреба.

У пленарному засіданні сімдесят другої позачергової сесії взяли участь 14 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua