Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 серпня 2020 року 11:33

Відновлюємо лісосмуги

4 серпня в кабінеті міського голови відбулася зустріч з представниками благодійного фонду „Peli can live“ та НПП „Пирятинський“. Метою зустрічі стало обговорення нового проєкту „Лісосмуги життя“.

У 1950—1970-х роках у всій Україні створено розгалужену мережу полезахисних лісосмуг та інших багаторічних лісових насаджень. Але після розпаювання земель сільгосппризначення земля під лісосмугами залишилася державною, а самі дерева — нічийними. Цим і скористалися лісові браконьєри, які заради власного збагачення стали знищувати багаторічні захисні насадження.

Проблема загострилася в останні два-три роки і на сьогоднішній день вагома частина лісосмуг знаходиться в занедбаному стані.

Нещодавно Уряд ухвалив Постанову „Правила утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення“. Ця Постанова є необхідним і позитивним кроком у вирішенні проблеми знищення лісосмуг.

Під час зустрічі Яна Боброва, виконавчий директор благодійного фонду„Peli can live“, розповіла про новий проєкт „Лісосмуга життя“ та запропонувала співпрацю у його реалізації. Метою даного проєкту є відновлення лісосмуг, а саме підсаджування молодих дерев.  

Після обговорення у кабінеті міського голови учасники зустрічі обстежили лісосмуги поблизу с. Олександрівка, які знаходяться на стадії знищення. Можливо саме вони стануть початком успішної реалізації проєкту.

На разі у Пирятинської громади є можливість спільно відновити лісосмуги та посприяти  відповідальному землекористування і збереження природи громадянами.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua