Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 серпня 2020 року 21:29

День села - найочікуваніше свято року

У обох старостатах Пирятинської ОТГ відзначили день села. Олександрівка та Рівне почали святкувати в суботу 1 серпня: провели майстер-класи, здійснили запис святкового відео.

Клубні працівники зібрали у відеороликах  творчі вітання та історію рідного села, яке відзначає цьогоріч 200-ліття. Історію назви села розповів місцевий житель Михайло Курочка, вітальні пісні виконали колективи "Газдині" та "Пісенне джерело, танцювали для відеозапису  молодіжний колектив "Чорнобривці". Діти прочитали вірші про рідний край,  колективи  "Перлинка" та "Калинка" виконали дитячі пісеньки, Богдан Великий прочитав гумореску. Серед щирих вітань були й від колег зі сфери культури Лубенщини, також прозвучало відеовітання Пирятинського міського голови Олексія Рябоконя.

2 серпня зранку пройшов конкурс малюнків на асфальті "Літечко в селі" та майстер-клас із виготовлення солоного тіста, з якого створили картину "Хата моя, біла хата". Увечері цього ж дня зібралися ювіляри села, воїни АТО, воїни-інтернаціоналіти, батьки новонароджених (а їх цього року двоє) та молодята. Усіх присутніх привітали міський голова Олексій Рябоконь та староста Іван Тарасовський, вручили цінні подарунки. Захід проведено, враховуючи карантинні обмеження.

Цього ж дня 2 серпня відзначили своє свято й села Калиновий Міст та Верхоярівка. Працівники культури записали відеоролик, у якому познайомили із історією та сучасністю рідних сіл. Поблизу клубу було організовано виставку робіт місцевих майстринь, облаштовано фотозони. У Калиновому Мості відбувся невеликий концерт, підготували який місцеві юні аматори: Бодак Ірина, Кошляк Антон, Ровна Анастасія, Жагло Каріна, Дмитришена Ангеліна, Гуров Роман, Макаренко Анна, Ющенко Віталіна та директор СБК Марина Шевчук. На заході привітали ювілярів, воїнів АТО, воїнів-інтернаціоналістів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Новонароджених у цьому старостаті 7, кожен отримав цінний подарунок.

День села - це завжди подія, що запам'ятовується на весь рік, і хоч і припав він цього року на карантин, працівники культури та старости намагалися організувати свято для кожного жителя.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua