Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 серпня 2020 року 15:51

Презентовано книгу про пирятинців - захисників України

01 серпня біля КГЦ презентовано книгу „Пирятинці: з Україною в серці, зі зброєю в руках‘‘, видану друком за сприяння Пирятинської міської ради. Це книга про наших земляків, учасників АТО, які з честю виконували та продовжують виконувати високу місію оборони рідної землі  та волонтерів, благодійників, які постійно підтримували та підтримують їх як матеріально, так і морально. Це щирі та відверті розповіді самих очевидців буремних подій, рідних, близьких, загиблих учасників АТО.

Серед присутніх на заході були воїни АТО, матері, батьки, дружини загиблих учасників антитерористичної операції, редакційна колегія, яка брала участь у написанні книги та користувачі бібліотеки.

До присутніх звернувся міський голова  Олексій Рябоконь. Зазначив, що ми виховані на героїзмі Другої світової війни, на долю українських чоловіків, в тому числі й пирятинців випала Афганська війна. А війна на Сході, як правильно її називають російсько-українська війна, дає розуміння відносин між північним сусідом. Війна, яка принесла багато горя на українську землю.  Олексій Петрович у своєму виступі сказав: „ Ця книжка привід для нагадування всім, що війна є,  й коли вона закінчиться буде згадкою про тих, хто захищав наші кордони, ризикуючи своїм життям, і тих, хто віддав своє життя за цілісність нашої держави. Не дарма на книжці зазначено „перша частина‘‘, адже таких героїв, яких повинні ми знати та шанувати дуже багато. Вони на аркушах паперу поділилися своїми спогадами та відношенням до всього того, що відбувається на Сході, які зараз  живуть поміж нас: скромно, з честю і пам’ятаючи те, що вони пережили, єднаються та тримаються один одного. І ця книга єднає їх в одному виданні - виданні, яке читатимуть наші діти і пишатимуться героями Пирятинщини. Ми пишаємося і дякуємо військовим за їхній подвиг. І невеличкий внесок в цю публічну вдячність як раз і є це видання.‘‘

Перед присутніми виступили ініціатор видання книги директор Пирятинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  Юлія Кабушка та начальник відділу культури і туризму міської ради  Олена Гуленко.

Вшанували хвилиною мовчання героїв - земляків, які загинули захищаючи нашу країну.

Цікавими були виступи членів редакційної колегії, які брали участь у написанні книги - Анни Чернорай та Ганни Синяк.

Зі словами подяки за надруковану книгу та організацію цього дійства звернулися до всіх присутніх учасники АТО: Сергій Ящук та Юрій Охріменко.

У заході – презентації взяли участь Аліна Загреба, Анастасія Коваленко та Марина Гурлай, зразковий хореографічний колектив  „Флеш‘‘ КГЦ та ветеран - афганець Андрій Клименко.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua