Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 липня 2020 року 13:10

Особливості проведення ЗНО-2020 в окрузі тестування м.Пирятин

Вже декілька років поспіль Пирятин є одним з округів проведення ЗНО  в Полтавській області. Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6, в яких за останні роки створено хорошу матеріально-технічну базу та кадровий потенціал, визначені пунктами проведення зовнішнього незалежного оцінювання для випускників шкіл з Пирятинського, Гребінківського, Чорнухинського, а цього року й Лохвицького районів.

Пандемія коронавірусної інфекції 2020 року внесла корективи у проведення зовнішнього незалежного оцінювання: не тільки змістилися терміни проведення, а й додалися певні правила, дотримання яких було спрямоване на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Цьогоріч у Пирятині, де раніше складали ЗНО лише з української мови та літератури, вперше працювали 2 пункти тестування на основну сесію з 5-ти навчальних предметів: математики (349 учасників), української мови та літератури (465 учасників), історії України (514 учасників), біології (352 учасники), географії (333 учасники). Загалом складали ЗНО на пункті тестування в Пирятинському ліцеї 1046 учасників, в Опорному закладі Пирятинській зш І-ІІІ ст. № 6 – 967 учасників. Проведення основної сесії ЗНО забезпечували близько 130 педагогічних працівників, які пройшли навчання та відповідну сертифікацію.

На пунктах тестування ЗНО були створені безпечні умови згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря. Зокрема, випускникам вимірювали температуру тіла, перевіряли наявність ознак респіраторних захворювань, контролювали соціальну дистанцію між учасниками не менше 1,2 м, дотримання маскового режиму. Була проведена дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок, діяли заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу учасників, правильна організація черг із дистанцією), відбувався супровід медиків та поліції.

Завдяки консолідації всіх зусиль міської ради, партнерській взаємодії відділу світи, молоді та спорту міської ради з Департаментом освіти і науки Полтавської ОДА та Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти, створенню безпечних та комфортних умов для усіх учасників освітнього процесу, зовнішнє незалежне оцінювання 2020 року у м.Пирятин відбулося на належному рівні.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua