Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 липня 2020 року 08:42

Cofex – приклад співпраці влади та бізнесу

Кав’ярня Cofex з’явилася на центральній вулиці Пирятина нещодавно, але стала улюбленицею як жителів, так і гостей громади. Все це завдяки облаштованій зоні відпочинку: лави, клумби, гойдалки, зелені насадження.

Руслан Горб власник Cofex розповідає, що ідеєю створення кав’ярні завдячує жителям громади, адже чуючи про те, що пирятинцям немає де культурно провести час, змінив напрям підприємницької діяльності. Як говорить підприємець, до нього часто звертались відпочиваючі з проханням облаштувати лавочки біля самого кафе. Але таке прохання потребувало дозволу Пирятинської міської ради. Тому, звернувшись до органу місцевого самоврядування, крім дозволу отримав ще підтримку в реалізації проєкту благоустрою території. Завдяки тісній співпраці фахівців відділу містобудування, архітектури та житлово - комунального господарства виконкому міської ради і представника малого бізнесу Руслана Горба на сьогодні вдалося реалізувати проєкт благоустрою центральної вулиці Пирятина. Цей об’єкт став улюбленим місцем відпочинку як дітей, так і дорослих.

Власник кав’ярні зазначає, що активними відвідувами Cofex є жіночки поважного віку, які постійно відпочивають на облаштованій території перед закладом. Додає, - приємно, що шанувальники місця відпочинку – не тільки молодь.

Звідки ж виникла ідея дизайну лавок та незвичного для Пирятина мощення?

Бачив такі лави у Європі. Дуже зручні, адже як правило на звичайну лавку до незнайомої людини мало, хто сяде, а от, такого вигляду лавки дають змогу розміщуватися, не турбуючи простір оточуючих. Крім цього, такі лави мобільні, вони дають можливість, за потребою, легко демонтувати їх, адже на земельній ділянці, де розташована зона благоустрою, знаходиться колодязь теплотраси.

 Щодо плитки, то знову ж ідея з Європи. Мощення такою плиткою дає змогу й приакуратити територію, й залишити більше зеленої зони. У Хорватії та Греції зони відпочинку такого плану дуже популярні, тому захотілося й в Пирятині зробити схожу.

Як бачите, табличок з написом: „територія благоустрою тільки для відвідувачів кав’ярні‘‘ немає, адже все зроблено для жителів та гостей Пирятинської міської ОТГ. Правда, шкода, що деякі нічні поціновувачі такої території, не розуміють скільки вкладено  сил та коштів в реалізацію проєкту і залишають на ранок нам купи сміття, пляшок та скла.

До речі, про кошти! Ви вклали не малі кошти в облаштування території, такий проєкт має низьку рентабельність, то Вам не шкода грошей?

А чому ж повинно бути шкода? Пирятинці задоволені – з’явилося місце, де не наливають алкоголь, де можна провести час зі своїми дітьми, з’їсти морозива чи хот-дога, випити кави, або просто посидіти на лаві у тіні кленів та каштанів, чи в прохолодному приміщенні кав’ярні у супроводі релакс – музики. Для цього й робив благоустрій території. Крім цього, Cofex має гарний попит серед населення. Працюємо з 8.00 до 20.00. Маю в команді двоє дівчат: відповідальних, привітних та щирих. Заробітною платою не ображаю.

На осінь планую засадити клумби кущовими рослинами. Аби дали дозвіл зробити поряд майданчик для дітей, то із задоволенням би розширив територію. Правда, без залучення додаткових коштів вже не обійдуся. До речі, підтримую місцевого виробника. Все чим облаштована територія біля кав’ярні – продукція пирятинських підприємців.

Задля підтримки малого та середнього бізнесу Пирятинська міська рада постійно шукає нові можливості: від реалізації „Комплексної програми розвитку малого та середнього бізнесу‘‘ до конкурсу щодо розміщення - зупинкових комплексів - тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності центральною вулицею міста. До речі, його ініціатором був міський голова Олексій Рябоконь. На сьогодні один зупинковий комплекс практично закінчений (ФОП Барабаш О.В.), другий – в процесі реалізації (ФОП Павелко І.І.). Ще 2 тільки отримали перемогу та будуть облаштовані по вул. Європейська, навпроти магазину „Хвилинка‘‘ (ФОП Барабаш О.В.) та Соборна, в районі КХП (Редько Т.К.).

Об’єкт господарювання Cofex – вдалий реалізований приклад взаємодії Пирятинської міської ради та місцевого підприємця. Завдяки реалізації проєкту вирішено питання благоустрою міста, надано можливість підприємцю здійснювати свою діяльність, а головне зроблено місце відпочинку для жителів та гостей Пирятинської громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua