Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 липня 2020 року 20:03

Робоча нарада на полігоні твердих побутових відходів

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь зустрівся  із заступником голови Полтавської облдержадміністрації Євгеном Грековим,  директором Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Андрієм Вергелесом та головою Пирятинської райдержадміністрації Анатолієм Зайцевим. Робоча зустріч відбулася безпосередньо на полігоні твердих побутових відходів, реконструкція якого не завершується Департаментом капітального будівництва облдержадміністрації, який є замовником будівництва, вже другий рік.

Нагадаємо, що на проведення робіт з реконструкції полігону ТПВ із бюджету Пирятинської міської ОТГ на умовах співфінансування було виділено та передано до обласного бюджету 7,1 млн. грн у 2017-2018 роках. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 17,6 млн. грн. Залишок коштів, необхідних для завершення реконструкції, станом на 01.01.2019 року складав 1,533 млн. грн, а на сьогодні витрати на ці роботи оцінюються спеціалістами обласних структур у розмірі 6 млн.грн.

Пирятинська міська рада неодноразово зверталася до керівництва області з приводу виконання умов договору по будівництву полігону. У п’ятницю, 24 липня, міський голова Олексій Рябоконь побував в облдержадміністрації та обговорив з керівництвом області та обласних структур завершення будівництва. В результаті обговорення було домовлено про виїзну зустріч безпосередньо на полігоні ТПВ в Пирятині.

Сьогодні після огляду об’єкта будівництва керівництвом міської ради були озвучені основні проблемні питання, які необхідно вирішити для облаштування сучасного полігону ТПВ. Саме вони і були предметом обговорення з керівництвом області та району.

Голова Пирятинської райдержадміністрації Анатолій Зайцев запропонував збудувати на місці полігону ТПВ новий сміттєпереробний завод, для будівництва якого, за його словами, вже є інвестор. Міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що будівництво такого об’єкту довготривале і куди в цей час вивозити сміття з Пирятинської громади – невідомо. Тому до цього необхідно облаштувати одну з карт для розміщення та захоронення сміття на час такого будівництва та звільнити майданчик від накопиченого впродовж 60 років сміття для подальшого проєктування і будівництва заводу. Крім того, облаштування сміттєпереробного заводу на території Пирятинської ОТГ потребує обговорення на громадських слуханнях. Додав, що завершення реконструкції полігону ТПВ вкрай важливе для Пирятинської громади, адже такий об’єм незахороненого сміття через незавершене до цього часу будівництво полігону негативно впливає на екологічний стан території громади.

В ході обговорення було вирішено відкоригувати проєкт з виділенням першої черги по проведенню зазначених робіт та забезпечити їх фінансування і виконання.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua