Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 липня 2020 року 15:12

Пирятинська публічна бібліотека знайомить з аматорами сцени

Українська пісенна культура – одне з найцінніших духовних надбань народу за багатовікову його історію. Ставши невід’ємною складовою частиною кращих набутків світу, вона посіла в них справді визначне місце. У народних піснях відображено найрізноманітніші прояви життя трудового народу – його нелегку, але героїчну історію. Жодна нація за всю історію не має такої кількості пісень, яку створив український народ. Україна здавна відома своєю співочістю. І це легко довести: етнографи нарахували близько 200 тисяч українських народних пісень, а це більше, ніж у всіх інших націй. Найкращі фольклорні твори передаються з вуст в уста, залишаючись повсякчас актуальними.

До уваги жителів Пирятинської міської ОТГ  публічна бібліотека представляє відео-презентацію „Українська пісня – це бездонна душа народу‘‘, де можна познайомитись з пісенними колективами, дуетами та естрадними виконавицями.

Родинний дует у складі Марини Гурлай та Анастасії Коваленко – лауреати та дипломанти різноманітних конкурсів та фестивалів. Марина Гурлай – директор Великокручанського сільского клубу, керівник театрального гуртка КГЦ. Анастасія Коваленко – керівник вокального гуртка ЦДЮТ та вокального гуртка КГЦ. Вокалістки - активні учасниці масових заходів району та неуявляють своє життя без української пісні.

Валентина Стельмах – лауреат пісенно-мистецької премії імені Дмитра Луценка, завідуюча Леляківським сільським клубом, активна жінка з добрим серцем та неперевершеним голосом..

Народний аматорський колектив „Молодички‘‘ Сасинівського сільського клубу, заснований 1995 року. Цьогоріч відзначили ювілейну дату – 25 років існування колективу. Керівник колективу - Ніна Цись. „Молодички‘‘ - лауреати пісенно-мистецької премії імені Дмитра Луценка. Брали активну участь в різних конкурсах. Побували на Всеукраїнському фестивалі народної творчості „Червона калина‘‘ в місті Алушта. Брали участь в музичній програмі „Фольк-music‘‘ на Першому національному телеканалі.

Вікторія Кабушка – лауреат пісенних конкурсів „Естрадна веселка‘‘, „Шукаємо таланти‘‘, „Душі криниця‘‘, „Артек запалює зірки‘‘, учасниця міських та районних мистецьких заходів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua