Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 липня 2020 року 17:24

Відбулося чергове засідання виконкому

На черговому засіданні виконкому міської ради 22 липня розглянули 19 питань порядку денного.

Виконкомом міської ради продовжується робота щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Затверджено комісію з питань формування потреби 2020 року в субвенції з державного бюджету. Вже третій рік поспіль на території Пирятинської міської ОТГ діє механізм забезпечення житлом дітей-сиріт за рахунок державного бюджету. За цей час отримали житло – троє дітей відповідних категорій. Ще 15 – потребує покращення житлових умов.

Затверджено заходи, які заплановано реалізувати на День міста, у разі покращення епідеміологічної ситуації.

Крім цього, члени виконкому міської ради одноголосно підтримали робочий проєкт „Реконструкція тротуару з облаштуванням зливної каналізації по вул. Ярмаркова (від ЗДО „Червона Шапочка‘‘ до вул. Успенська). Проєкт передбачає облаштування тротуару з асфальтовим покриттям, підземну та наземну каналізації, дорожню розмітку. Його реалізація дасть можливість жителям Пирятинської громади безпеку дорожнього руху, в першу чергу пішоходів.

Підтримано проєкт рішення про видачу виконкому міської ради містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на реконструкцію ЗДО „Пролісок‘‘ по вул. Січових Стрільців. Проєкт передбачає добудову приміщення садочку для ясельної групи, харчоблоку, пральні та кабінету завідувача ЗДО. Реалізація цього проєкту дасть можливість створення 4 вікової групи (ясла). Створення додаткової ясельної групи  по вул. Січових Стрільців необхідно для врегулювання наповнюваності ясельних груп та територіальної належності дітей по всьому місту.

Пирятинська міська рада продовжує підтримувати малий та середній бізнес. Доказом цього є проведення конкурсу з облаштування тимчасових споруд – зупинкових комплексів на центральних вулицях міста. Погоджено ще одне місце розташування зупинового комплексу по вул. Соборна ( в р-ні КХП) – переможця такого конкурсу для провадження підприємницької діяльності. Також погоджено розташування тимчасової споруди по вул. Європейська (р-н консервного заводу) з облаштуванням території благоустрою. Оформлено та видано паспорта прив’язки тимчасової споруди по вул. Соборна (біля Центральної аптеки), яка вже стала окрасою міста та улюбленицею пирятинців.

Також обговорили доцільність введення додаткових штатних одиниць для КП „Каштан‘‘, які будуть виконувати дорожні роботі по місту. Це питання для обговорення ініціював міський голова Олексій Рябоконь. Олексій Петрович пояснив, що на разі, гостро стоїть питання заборгованості заробітної плати працівникам комунального підприємства, які обслуговують житловий фонд міста та вивозять тверді побутові відходи. Сума боргу на сьогоднішній день становить більше 200 тис. грн. Причиною цього є нехтування оплатою за комунальні послуги самих жителів громади, борг яких за комуналку (лише по вивезенню тпв) перевищує десятки тисяч гривень.  Турбується, що введення додаткових штатних одиниць збільшить заборгованість по заробітній платі. Тому міський голова запропонував висловити думки членам виконкому міської ради щодо доцільності даного питання. В ході обговорення дійшли висновку про необхідність спробувати ввести додаткових працівників.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua