Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 липня 2020 року 11:29

Про підсумки роботи територіального центру соціального обслуговування станом на 01 липня 2020 року

Директор територіального центру Сергій Зайченко 22 липня проінформував членів виконкому міської ради  про підсумки роботи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району станом на 01 липня 2020 року.

У територіальному центрі діють відділення: соціальної допомоги вдома; денного перебування; стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання; організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та надаються соціальні послуги такі, як догляд вдома; догляд стаціонарний; соціальна адаптація; медичні послуги(лікувальна фізкультура, послуги з масажу, аромотерапія, фіточай, фізіотерапевтичні процедури); соціально-економічні; транспортні; паліативний догляд. За звітний період соціальними послугами терцентру скористалися 1953 громадян, з них: 1104 жителів Пирятинської ОТГ.

Працівники відділення денного перебування обслужили 739 осіб (ОТГ – 296).

При відділенні денного перебування створено медичний кабінет який надає послуги лікувальної фізкультури, масажу, аромотерапії, фіточай та фізіотерапевтичні процедури. Медичний кабінет обслуговує на безоплатній основі громадян незалежно від їх сімейного стану, які мають часткове порушення рухової активності, частково не здатні до самообслуговування, не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують медичні послуги. Кабінет розташований в пристосованому приміщенні, яке відповідає санітарно-гігієнічним та протипожежним вимогам, вимогам техніки безпеки. Медичні послуги отримали 249 особи.

Завдяки додатково виділеним коштам з бюджету  Пирятинської міської ради в розмірі 34 тис.грн. було придбано 2 масажних ліжка та фізіотерапевтичне обладнання (УВЧ-80-3, УЗТ-1-01Ф).

Крім цього, у відділенні діє „Університет третього віку“, який дає можливість людям старшого віку навчатися  та бібліотека, яка користується великим попитом серед відвідувачів територіального центру.

Послугою „соціальне таксі‘‘ з початку року скористалося 8 осіб з інвалідністю.

У відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання перебуває 25 осіб, з них: жителі ОТГ – 8 осіб.

За звітний період відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано 1863 послуги 684 особам (ОТГ – 521).

Пунктом прокату технічних та інших засобів реабілітації користується 145 осіб, з них 12 - на платній основі.

У відділенні соціальної допомоги вдома на обслуговуванні знаходиться 464 громадянин (ОТГ – 253), з них на платній основі 40 осіб (ОТГ – 20). У тому числі послугу паліативний догляд отримали 10 осіб (ОТГ – 6).

Зазначимо, що всі соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома забезпечені велосипедами, спецодягом, взуттям та сумками, а з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 - повністю забезпечені марлевими пов’язками, гумовими рукавичками, бахілами, милом та антисептичними засобами. Частину засобів індивідуального захисту забезпечила Пирятинська міська рада.

Територіальним центром 2020 року заплановано здійснити ще ряд заходів: облаштування пандусу до відділення стаціонарного догляду для постійного та тимчасового проживання, перенесення пральні, з приміщення котре знаходиться в аварійному стані, до основного корпусу відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, влаштування системи зовнішнього блискавкозахисту будівлі відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, поновлення фізіотерапевтичного обладнання.

Детальніше про підсумки роботи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району станом на 01 липня 2020 року можна ознайомитися за посиланням.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua