Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 липня 2020 року 16:57

Виявлено незаконне куріння кальяну

17 липня відбулося позачергове виїзне засідання міської комісії з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, в якому взяли участь посадові особи міської ради, представники контролюючих органів та керівник районного управління Дерпродспоживслужби Юрій Шніт.

Обстежено торговельний павільйон, що розташований в центрі міста, на предмет легальної зайнятості та  законності надання послуг  з куріння кальяну.

За результатами обстеження було виявлено працівника без офіційного працевлаштування, а також підтвердився факт надання послуг з куріння кальяну в період карантину.

Юрій Шніт наголосив, що відповідно до Закону України від 16.12.2012 № 4844/IV „Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів“, а також згідно з  рекомендаціями головного державного санітарного лікаря України, заборонено роботу кальянних та закладів, які надають кальянні послуги під час карантину.

Головний спеціаліст-інспектор праці Юлія Йощенко провела роз’яснювальну роботу про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та наголосила про відповідальність за порушення трудового законодавства та оплати праці.

Суб’єкта господарювання зобов‘язано терміново усунути всі зафіксовані правопорушення.

В разі неусунення суб’єкт господарювання буде притягнутий до відповідальності відповідно до законодавства.

Комісія працювала з врахуванням усіх карантинних обмежень, дотримуючись санітарно-гігієнічних норм та маскового режиму.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua