Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 липня 2020 року 14:34

Працівники відділу освіти, молоді та спорту взяли участь у консультативній сесії „Розмежування повноважень органів влади у сфері освіти“

  
    17 липня працівники відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради стали активними учасниками Консультативної сесії „Розмежування повноважень органів влади у сфері освіти“, організованої Швейцарсько-українським проєктом #DECIDE Decentralization for Improved Democratic Education у співпраці з Державною службою якості освіти. 

Захід був присвячений обговоренню питань щодо розмежування повноважень органів влади у сфері освіти. Подібні консультації наразі відбуваються в усіх пілотних регіонах проєкту DECIDE, до яких увійшла Полтавська область.

Під час консультативної сесії розглядалися важливі аспекти участі регіонів і громад у формуванні законодавства з питань місцевого самоврядування. Піднімалися актуальні для області питання планування освітньої мережі регіону, налагодження співпраці органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо розвитку системи якості освіти у громадах.

До обговорення долучились представники Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області, Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського, відділів освіти області, освітяни Полтавщини.

За підсумками Консультативної сесії буде сформовано пропозиції щодо можливих варіантів перерозподілу повноважень у сфері освіти з огляду на зміну адміністративно-територіального устрою. Пропозиції будуть надані для подальшого урахування при внесенні змін до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua