Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 липня 2020 року 17:29

Місцеві підприємці опановують інноваційні технології

Багато експертів вважають, що сьогодні світова економіка переходить вже до п'ятого технологічного укладу. Його ключовими відмінностями є, поряд з іншими, різке зниження енергоємності та матеріаломісткості виробництва, при збереженні заданих властивостей. Зрозуміло, ці процеси не можуть обійти стороною промислове виробництво будівельних матеріалів. І вже зараз народжуються багато нових матеріалів з позитивними характеристиками, які створюють нові можливості як для приватного сектору,  так і будівельних компаній.

Так, місцевий підприємець Олександр Гриценко запровадив виробництво лего-цегли на базі підприємства „Нова хата“. На ринку будівельних матеріалів лего-цегла з’явилася зовсім недавно, але швидко стала відомою, оскільки має високі експлуатаційні характеристики, низькі виробничі витрати та доступні ціни. Її особливість - збірка конструкцій найрізноманітніших форм і розмірів з деталей, які скріплюються між собою. На кожній з них передбачені виступи для щільного та надійного з'єднання. Лего-цегла, подібно до свого іграшкового аналогу, володіє наскрізними отворами, ободок яких з одного боку виступає над поверхнею на 5 мм. Така конструкція забезпечує міцне зчеплення, запобігає появі зазорів і гарантує рівномірні шви на всій площі кладки.

Зі слів Віталія Гриценка, брата засновника „Нової хати“, який 14 липня провів екскурсію підприємством для спеціалістів управління економіки виконкому міської ради, виготовляється лего-цегла методом гіперпресування без випалу на спеціальних станках з гідравлічним пресом. Весь процес можна умовно розбити на 3 стадії: сортування та фільтрування сировини, змішування інгредієнтів та формовка і пресування. Розмір та форма майбутньої цеглини залежить від параметрів матриці. Під високим тиском сировина пресується і спікається без впливу високих температур. Метод холодного зварювання забезпечує міцне спікання всіх компонентів. Готові вироби виймаються з лотка і укладаються на піддон. Для набору потрібної міцності їм потрібно вилежатися від 20 до 30 днів.

Завдяки новому будівельному матеріалу процес зведення будівель та споруд значно прискорюється, а легкість використання дозволяє не залучати високооплачуваних фахівців-будівельників. Також ця технологія, крім економії, має ще багато „плюсів“, і, здавалось би, повинна найти свого споживача. Але за словами власників підприємства,  попит поки що досить не великий, оскільки будь-який новий продукт має свій шлях щодо завоювання ринку.

Брати Гриценки впевнені у перспективності цього напрямку діяльності, і, навіть,  планують розширити асортимент – для цього потрібно закупити додаткове обладнання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua