Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 липня 2020 року 17:03

Депутати розглянули пропозиції щодо формування перспективної мережі закладів загальної середньої освіти

Сьогодні відбулося засідання постійних комісій міської ради з питань освіти, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту, з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва за участю міського голови та голів інших постійних комісій. Робоча група  у складі фахівців відділу освіти, молоді та спорту, директорів шкіл презентувала пропозиції щодо формування перспективної мережі закладів загальної середньої освіти в Пирятинській ОТГ.

Відповідно до змін в законодавстві з 1 вересня 2024 року мережа закладів загальної середньої освіти включатиме початкову школу, гімназію та ліцей, у складі якого будуть функціонувати виключно 10-12 класи. Кожен з цих закладів матиме статус окремої юридичної особи.

Рішення про утворення ліцеїв як окремих юридичних осіб прийматимуть обласні ради або міські ради з населенням не менше 50 тисяч жителів.  Оскільки в Пирятинській ОТГ проживає менша кількість людей, для забезпечення здобуття повної загальної середньої освіти міська рада повинна ініціювати передання приміщення, на базі якого можна утворити ліцей, в управління обласній раді шляхом зміни його засновника.

Проаналізувавши мережу закладів загальної середньої освіти Пирятинської ОТГ, відділ освіти, молоді та спорту запропонував створити ліцей на базі Пирятинської зш І-ІІІ ступенів №4. Спеціалісти аргументували це тим, що, приміром, приміщення Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6 та Пирятинського ліцею занадто великі, адже для започаткування та провадження освітньої діяльності в ліцеї повинні функціонувати лише 10-12 класи, тобто інша частина приміщень залишиться не задіяною. Також враховувалася доступність дітей до навчальних закладів. Учні, які  проживають на території, закріпленій за Пирятинською зш І-ІІІ ступенів №4, зможуть навчатися в  Пирятинському ліцеї.

Під час обговорення у депутатів виникало багато запитань, зокрема, що буде з Пирятинським ліцеєм. Заклад продовжуватиме свою діяльність, але  не довше ніж до 1 вересня 2024 року, після цього – буде реорганізований в гімназію.

Новоутворений ліцей буде утримуватися обласною радою, оскільки відбудеться зміна власника приміщення.

У підсумку обговорення присутні депутати підтримали пропозицію відділу освіти, молоді та спорту. Постійна комісія міської ради з питань освіти, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту рекомендувала надіслати до Департаменту освіти і науки облдержадміністрації відповідний лист.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua