Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 липня 2020 року 09:02

Взяли участь у онлайн засіданні платформ „Сільський розвиток“ та „Економіка та інвестиції“ Асоціації ОТГ

На спільному засіданні платформ „Сільський розвиток“ та „Економіка та інвестиції“ Асоціації ОТГ  розглянуто законопроєкт „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції“ № 3131Д.

Мотивація розробників цього проєкту полягає у створенні додаткових джерел фінансування бюджетів громад, у зв?язку із запланованим вилученням частини акцизу з   виробленого в Україні пального та пального, ввезеного на митну територію України, починаючи з наступного року.

За експертною оцінкою тіньовий ринок землі та аграрної продукції складає близько 30%, що призводить до значних втрат місцевих бюджетів.  Тому Податковий кодекс доповнюється новим розрахунком під назвою „поставлене податкове зобов?язання“, який не є додатковим податком, а слугує для порівняння з сумою вже сплачених податків, а саме: ПДФО, ЄСВ, військового збору, земельного податку, єдиного податку. І тільки у тому випадку, якщо сума сплачених податків за рік на 1 га менше, різницю потрібно виплатити в місцевий бюджет.

Під час попереднього аналізу посадовими особами Асоціації ОТГ  виявлено ряд неузгодженостей та недоліків законопроєкту, які потребують вдосконалення, зокрема,  ускладнення податкового обліку та збільшення податкового навантаження для суб?єктів господарювання, відсутність чітких механізмів адміністрування для контролюючих органів, складність прогнозування під час складання бюджету органами місцевого самоврядування. З метою їх усунення напрацьовано близько 30 поправок, які детально розглянуті учасниками наради та в цілому схвалені.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua