Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 липня 2020 року 17:35

У Пирятині відбулося ЗНО з біології

Сьогодні, 13 липня, на пунктах тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 було проведено зовнішнє незалежне оцінювання з біології.

Напередодні дня тестування моніторинговою групою за участю фахівців міської ради, Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області встановлено, що на пунктах тестування ЗНО у м. Пирятин створено безпечні умови згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря.

Всього виявили бажання скласти тестування 352 особи з Пирятинського, Гребінківського, Чорнухинського та Лохвицького районів, для яких створено 24 аудиторії. Не з’явилися на пункти ЗНО 97 осіб (28%).

До роботи на пунктах тестування ЗНО було залучено 60 педагогічних працівників.

Під час проведення ЗНО з біології  проходив контроль за дотриманням рекомендацій щодо допуску на ЗНО (температура тіла не вище  37,20С, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора); контролювалася соціальна дистанція між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, була проведена дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо; діяли заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією); відбувався супровід медиків та поліції.

Під час проведення ЗНО з біології не було зафіксовано жодного порушення процедури проведення.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з біології складався з 50 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин.

За вибором випускника результат виконання завдань сертифікаційної роботи може бути зарахований як державна підсумкова атестація з біології.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з біології, дорівнює 82 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання у вівторок, 14 липня, будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту.

Установлення порога „склав/не склав“ та визначення результатів ЗНО з біології відбудеться за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО, що відбудеться 24 липня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів та таблиця переведення тестових балів з біології у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати тестування з біології будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО 25 липня.

Після цього навчальні заклади отримають результати державної підсумкової атестації своїх учнів.

Учасники ЗНО, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні на пунктах тестування у м. Пирятин через об’єктивні причини, можуть протягом 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Додаткове тестування з біології відбудеться 5 серпня.

15 липня випускники закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради складатимуть ЗНО з географії, а 17 липня зовнішнім незалежним оцінюванням з хімії завершиться основна сесія ЗНО.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua