Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 липня 2020 року 16:27

Проведено перший Інвестиційний Форум „Пирятинський обрій“

7 липня у Пирятині відбувся Інвестиційний Форум „Пирятинський обрій“. Захід проведено в рамках виконання Плану місцевого економічного розвитку, розробленого за сприяння ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“, у партнерстві з Асоціацією міст України, Полтавським регіональним офісом „ULEAD з Європою“, Національним природним парком „Пирятинський“, ГО „Агенція розвитку Пирятинщини“

Основними цілями Форуму стала демонстрація прозорості прийняття і виконання  рішень влади у сфері поліпшення ділового середовища та інформування місцевого бізнесу про інвестиційний потенціал Пирятинської громади.

Привітали учасників Форуму міський голова Олексій Рябоконь, який закликав до конструктивної співпраці - міцної бази спільного творення майбутнього громади. Також привітали учасників Форуму голова Всеукраїнської асоціації ОТГ Валентина Полтавець та голова Полтавського регіонального офісу U-lead з Европою Ірина Балибіна.

Програма Форуму включала дві панельні дискусії - № 1 „Комфортний бізнес-клімат – зручні умови для бізнесу та інвестицій“ та № 2 „Нові можливості для інвестицій“,  для модерації яких запрошено  Вадима Штефана, національного експерта програми „ULEAD з Європою“.

Міський голова Олексій Рябоконь та керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур повідомили про дієві кроки, спрямовані на сприяння розвитку бізнесу в громаді, національний експерт програми U-LEAD з Европою Володимир Божко -  про правові засади державної підтримки суб’єктів господарювання. Агровиробники, начальники структурних підрозділів виконкому міської ради та  представник НПП „Пирятинський“ взяли участь у конструктивній дискусії.

Також мова йшла про покращення іміджу підприємництва, зниження нормативно-правових бар’єрів, спрощення доступу до інформаційних, земельних, фінансових ресурсів, нові можливості для реалізації бізнес-ідей.

Пролунали виступи сільськогосподарських товаровиробників, які поділились досвідом налагодження виробництва нових продуктів у кризові періоди.

Учасники Форуму позитивно відзначили проведену міською владою роботу, відмітили покращення наявного ділового середовища в громаді, а також виразили впевненість у тому, що продовження ініційованих Пирятинською міською радою програм підтримки малого та середнього бізнесу стане запорукою зміцнення пирятинського бізнесу, а разом з ним й стабільного розвитку територіальної громади в цілому. Також про Інвестиційний Форум поділилися враженнями Вадим Штефан експерт із місцевого розвитку та Валентина Крагель голова ГО „Агенція розвитку Пирятинщини‘‘ у відео за посиланням.

За підсумками Форуму прийнято Резолюцію та вирішено:

продовжити дію Комплексної програми підтримки малого та середнього підприємництва;

надавати пріоритет місцевим суб’єктам господарювання під час передачі земель сільськогосподарського призначення;

запровадити на регулярній основі зустрічі, „круглі столи“ для вирішення актуальних питань бізнесу;

створити банк потенційних бізнес-ідей, рекомендувати бізнесу розглянути питання запровадження нових видів виробничої і торговельної діяльності, послуг із врахуванням думки споживачів;

сприяти розвитку мережі послуг для бізнесу: бухгалтерських, юридичних тощо;

сприяти створенню об’єднань підприємців для спільного вирішення питань розвитку, виконання представницьких функцій на виставках тощо;

запровадити постійно діючий майданчик для презентації продукції місцевих виробників, зокрема, під навісом;

залучати нових інвесторів, які б створювали нові виробництва, нові продукти та робочі місця;

звернутися до представників бізнесу, які мають занедбані об’єкти нерухомості, з пропозицією їх використання для розвитку бізнесу. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua