Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 липня 2020 року 18:04

Поводження із небезпечними побутовими відходами

Поводження із небезпечними побутовими відходами суттєво впливає на охорону довкілля та здоров’я населення. До небезпечних побутових відходів відносяться: батарейки, ртутні лампи, термометри, оскільки вони містять свинець, ртуть, кадмій, нікель, марганець та інші хімічні елементи, які можуть довгий час залишатися активними, мати шкідливий вплив на живі організми, в тому числі на людину. Здатні накопичуватися в тканинах, викликаючи ряд захворювань. За даними Всеукраїнської екологічної ліги, одна відпрацьована „пальчикова“ батарейка, потрапляючи до загальних відходів, забруднює 400 л води або 20 м2 грунту. Одна енергозберігаюча лампа містить від 3 до 5 мг ртуті. Якщо при пошкоджені лампи у повітря потрапить лише 1 мг ртуті, її концентрація становитиме 0,02 мг на кубічний метр повітря, що більш аніж у 60 разів перевищує гранично допустиму концентрацію. Відповідно Законів України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами“ та „Про відходи“ небезпечні відходи у складі побутових відходів збираються окремо від інших видів побутових відходів, а також мають відокремлюватися на етапі збирання та передаватися спеціалізованим підприємствам, що одержали ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

6 липня відбулася робоча нарада, за участю міського голови Олексія Рябоконя, на якій обговорено питання співпраці із Полтавською обласною радою в програмі „Екобус для громад Полтавщини“.

Екобус - пересувний приймальний пункт для збору небезпечних побутових відходів, що курсуватиме територією Полтавської області. У підсумку обговорення вирішено, на офіційному сайті міської ради, провести онлайн опитування серед жителів громади, з метою вивчення думки пирятинців щодо поводження з небезпечними відходами. Після чого і буде вирішено, чи приїде „Екобус“ до Пирятинської ОТГ збирати від населення небезпечні побутові відходи, а саме лампи, що містять ртуть (люмінесцентні лампи), термометри, батарейки.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua