Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 липня 2020 року 16:09

Сексизм у місцевій політиці

2 липня відбувся вебінар на тему „Запобігання та боротьба з проявами сексизму в місцевій політиці“.

Сексизм у визначенні Ради Європи – це „будь-які дія, жест, візуальний прояв, вимовлені або написані слова, практика або поведінка, в основі яких лежить ідея про те, що людина або група людей гірші через свою стать, та які проявляються в публічній або приватній сферах, у мережі або поза нею“. Широко поширений в усіх у всіх галузях і спільнотах, сексизм глибоко вкорінений в історично нерівному співвідношенні сил між чоловіками та жінками, що призвело до дискримінації та перешкод для покращення положення жінок у суспільстві. В контексті своєї діяльності зі сприяння гендерній рівності, забезпеченню рівних прав і можливостей та захисту прав жінок, Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи розробив рекомендацію щодо „Запобігання проявам сексизму проти жінок у політиці на місцевому та регіональному рівні“. У доповнення до зазначеної резолюції підготовлено Посібник „Запобігання та боротьба із сексизмом на місцевому рівні в Україні“, який представлено під час вебінару.

Посібник містить практичні рекомендації представникам як органів влади на місцевому та регіональному рівнях, так і їх національних асоціацій, а також буде корисним для тих, хто може стати потенційною мішенню для проявів ознак сексизму (включаючи сексистську мову та сексуальне домагання), а також гендерно-зумовленої дискримінації, наприклад, жінок-кандидатів та керівниць на місцевому рівні.

Вебінар організовано в рамках проєкту „Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні“, який виконується Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи, як частина Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua