Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 листопада 2018 року 16:45

Питання щодо використання червоно-чорного прапора у Пирятині вирішуватиметься з урахуванням думки громади

28 листопада відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Члени комісії розглянули два питання: про внесення змін до Регламенту Пирятинської міської ради сьомого скликання та про проект рішення  „Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади“.

Секретар міської ради Тетяна Чайка проінформувала, що зміни до Регламенту вносяться на підставі рекомендацій двох постійних комісій міської ради, які запропонували на початку кожного пленарного засідання ради, перед розглядом питань порядку денного, надавати 15 хвилин для коротких виступів депутатів із суспільно значущих питань, які не потребують обговорення та прийняття рішення. Така норма запроваджена у діяльності Полтавської обласної ради та цілого ряду міських рад, які є учасниками українсько-шведського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

Крім того, ознайомила з іншими змінами, які вносяться у зв’язку із змінами в законодавстві, зокрема, зміною до статті 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ щодо поіменних голосувань, запровадженням системи електронного голосуання „Рада“, здійсненням он-лайн трансляції пленарних засідань міської ради тощо. Зазначила, що проект рішення розроблявся за участю робочої групи, до складу якої увійшли секретар ради, керуючий справами виконкому міської ради, заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради, начальник юридичного відділу виконкому міської ради, голови постійних комісій міської ради.

Комісія рекомендувала сесії міської ради затвердити Регламент Пирятинської міської ради сьомого скликання в новій редакції.

Наступним питанням члени комісії розглянули проект рішення щодо використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Пирятинської міської ОТГ, поданий депутатом міської ради від ВО „Свобода“ Олексієм Михайлюком. Пропонується розміщувати червоно-чорний прапор біля адміністративних будівель на територіїї об’єднаної громади у дні, пов’язані з видатними подіями та вшануванням героїв національно-визвольної боротьби. До переліку пам’ятних дат, крім Дня Соборності України (22 січня), Дня Конституції України (28 червня), Дня незалежності України (24 серпня), Дня захистника України (14 жовтня), Дня Збройних Сил України (6 грудня), включено також День народження голови Проводу ОУН  Степана Бандери (1 січня) та День створення ОУН (3 лютого), День народження полковника Армії УНР, команданта УВО (Української військової організації), першого голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця (14 червня) та День створення УВО (30 липня), Річниця з дня смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА (Української повстанської армії) Романа Шухевича (5 березня) та День українського добровольця (14 березня) тощо. Всього до зазначеного переліку включено 15 пам’ятних дат.

Комісія рекомендувала винести поданий Олексієм Михайлюком проект рішення на сорок шосту сесію міської ради, яку планується провести у двадцятих числах грудня, попередньо провівши вивчення громадської думки. За дану пропозицію проголосувало троє із чотирьох членів комісії. Депутат від ВО „Свобода“ Станіслав Томко проголосував проти.

Того ж вечора на веб-сайті Пирятинської міської ради та у мережі Інтернет було відкрито голосування стосовно підтримки використання червоно-чорного прапора на території Пирятинської ОТГ.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua