Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 листопада 2018 року 08:31

План місцевого економічного розвитку Пирятинської ОТГ отримав найвищу оцінку Світового банку

Протягом двох днів 22-23 листопада в Києві проходила конференція високого рівня „Муніципалітети за стійке зростання“, учасниками якої стали представники з 6 країн Східного партнерства (Україна, Білорусь, Грузія, Вірменія, Азербайджан, Молдова), які є підписантами Європейських ініціатив  „Угода мерів з клімату і енергії“ та „Мери за економічне зростання“. Зазначені ініціативи об'єднали в Києві близько 400 представників національних і місцевих органів місцевого самоврядування.

       З вітальним словом  до учасників конференції звернулись віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України  Остап Семерак, міністр екології і природних ресурсів України Пітер Вагнер, голова групи підтримки України, DG NEAR (Європейська Комісія) та інші представники установ ЄС та держав-членів ЄС.

       Місто Пирятин є підписантом  угоди „Мери за економічне зростання“, одним із зобов’язань якої було розроблення Плану місцевого економічного розвитку. Представник від Пирятинської міської ОТГ Ірина Солдатова, начальник управління економіки виконкому міської ради, взяла участь в секції „Агропромисловий комплекс“, оскільки План місцевого економічного розвитку, який розроблений в рамках цього проекту та вже затверджений сесією міської ради, присвячений саме цьому сектору. Відповідно до умов європейських партнерів план перекладений на англійську мову та поданий на експертизу фахівцям Світового банку.

       Під час конференції підведені результати оцінювання планів муніципалітетів країн „Східного партнерства“.

      План місцевого економічного розвитку Пирятинської ОТГ отримав найвищу оцінку Світового банку. Ірині Солдатовій вручено сертифікат про включення міста Пирятин до складу активних членів проекту. Необхідно зазначити, що усього подано 124 плани на оцінку європейських експертів, зокрема, з України - 64. Найвищий бал, крім Пирятина, отримали  Івано-Франківськ, Львів, Хмельницький, Краснокутськ (Харківська область) та Баранівка (Житомирська область). Також по 2-3 плани від Молдови, Вірменії, Грузії, Азербайджана та Білорусі також відібрані для подальшої реалізації.

         Вітаємо усіх причетних до написання Плану, адже тепер наша  громада отримала доступ до широкого кола європейських ініціатив, зокрема фінансових.  Це визнання наших ідей та прагнень - тепер ми точно знаємо, що рухаємося у вірному напрямі!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua