Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 листопада 2018 року 08:28

20 - 23 листопада відбулася ІІ сесія Школи Місцевого Самоврядування DESPRO

Команди з десяти об'єднаних громад, молоді фахівці ОМС і жінки-лідерки місцевого самоврядування впродовж чотирьох днів будуть активно навчатися. Здобуті знання та досвід інших громад буде впроваджено в розвиток нашої громади. 

       Учасників заходу привітали керівник проекту DESPRO Оксана Гарнець та координатор школи Марина Бриль.

       Цікавою була перша лекція на тему „Взаємозв'язок ОМС із комітетами Верховної Ради України“ за участі представників Комітету держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування - Анжели Малюги, Юрія Гарбуза і Олександра Маковського.

       Впродовж другого та третього дня навчання жінки-лідерки ознайомилися з різними навчальними модулями. Модуль ,,Самоорганізація лідера, ефективне управління часом“ від тренерки Олени Добророднєвої навчив учасників заходу визначати: першочергові та термінові цілі, принципи розстановки пріоритетів, методи постановки цілей SMART + ER, час на планування, категорії ефективності співробітників... Цікавим був модуль Олександра Корінного, Новоукраїнського міського голови на тему ,,Про залучення громад“. Присутні ознайомилися з інструментами залучення громади до процесів та проблемних питань у громаді. Жінки-лідерки працювали у групах, показуючи на реальних прикладах та досвіду ОТГ впровадження цих інструментів. З тренеркою Анастасією Голотенко навчилися мати чутливість до потенційно конфліктних ситуацій, аналізувати їх, а головне, упереджувати. Наприкінці другого дня сюрпризом для учасників була бесіда з однією із жінок-лідерок - головою Омельницької сільської об'єднаної територіальної громади Олександрою Шереметьєвою.

     Учасники заходу збагатили свої знання з питань публічних комунікацій у громаді, завдячуючи тренерці Яні Брусенцовій. Тренери Олександр Зимовін вчив креативно мислити, а Віктор Одиниця готувати власний проект. Юрій Бова, голова Тростянецької ОТГ, поділився досвідом економічного зростання громади, залучення іноземних інвестицій на прикладі своєї громади. 
       Тренінги вимагали від учасників певної напруги, вихід за рамки комфорту, готовність не просто купувати конкретні навички, але й змінювати себе та ставити принципово нові цілі. Мета їх: розширення можливостей жінок-лідерок шляхом забезпечення їх новими знаннями та навичками, професійне та інтелектуальне зростання. Наприкінці керівник проекту Оксана Гарнець вручила жінкам-лідеркам сертифікати. 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua