Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 листопада 2018 року 08:34

«На крилах віри»...

Під такою назвою з глибоким ідейним змістом на Хорольщині вкотре відбувся відкритий інклюзивний фестиваль. 
15 листопада в глядацькому залі Хорольського районного будинку культури за участі аматорів народного мистецтва з різних куточків Полтавщини проходив огляд художньої самодіяльності. Ініціатором святкового заходу був Хорольський місцевий осередок осіб з інвалідністю «Союз організації інвалідів України».
Місцева громадська організація людей з інвалідністю відзначила 10-річний ювілей з початку своєї діяльності. Тому святковий захід проведено з особливим розмахом і насиченою концертно-розважальною програмою.
Відкривали фестиваль творчості осіб з інвалідністю виконувач обов'язків голови Хорольської районної державної адміністрації Сергій Абрамов, голова Хорольської міської ради Сергій Волошин, голова Полтавського обласного осередку інвалідів «Союз організації інвалідів України» Сергій Чумак та почесна гостя з дружньої Німеччини – голова об'єднання людей з обмеженими фізичними можливостями в окрузі Мюриц і член ради Об'єднання інвалідів у Мекленбурзі – Передня Померанія «За самовизначення і гідність» – фрау  Ханні Россек.   
До початку святкового заходу гості мали змогу оглянути представлені у холі вироби умільців декоративно-ужиткового мистецтва. Унікальні роботи представили на огляд майстри з різних міст Полтавщини. Серед них і пирятинці: Тетяна Миленко та Юлія Плошко.  
Аматорський ансамбль у складі Галини Шам, Валентини Снігир, Оксани Пилипенко та Наталії Бусло виконав українську народну пісню «В саду гуляла». Олена Коробіцина читала гумор Павла Глазового. Валентина Снігир декламувала вірші. Одним з улюбленців був танцюрист Олег Сімон, який виконав хореографічні номери: «Чарлі» та «Єврейський танець».
Від Хорольської міської ради нагороджено дипломами за творчу активність, оптимізм, популяризацію українського мистецтва та з нагоди 10-ої річниці заснування осередку для осіб з інвалідністю в Хорольському районі близько 80 учасників фестивалю. Також вони отримали символічні подарунки на добру згадку.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua