Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 листопада 2018 року 10:35

Розробляється Схема санітарного очищення Пирятинської міської ОТГ Полтавської області

15 листопада відбулася робоча зустріч з представниками ПАТ „СТЕК“, які займаються розробкою Схеми санітарного очищення  Пирятинської міської ОТГ Полтавської області. На нараді головував міський голова Олексій Рябоконь, за участю заступника міського голови М. Варави, спеціалістів виконкому міської ради та комунальних підприємств Пирятинської міської ради.

Схема санітарного очищення є стратегією у поводженні з твердими побутовими відходами, передбачає весь комплекс робіт по збору, видаленню, знешкодженню і переробці побутових відходів, на територіях населених пунктів. У ній передбачається використання передових технологій, технічних рішень, технологічного обладнання, які відповідають природоохоронним та санітарно-гігієнічним вимогам і забезпечують унеможливлення впливу шкідливих факторів на довкілля та здоров’я людини.

Представник розробника та основний виконавець документації Шекель Олександр Йосипович проінформував присутніх про стан розробки Схеми, черговість реалізації заходів та про варіанти технологічних проектних рішень з урахуванням техніко-економічних показників. Головним питанням зустрічі стало будівництво сортувальної станції. Обговорювалося питання щодо доцільності облаштування сортувально-перевантажувальної станції на території полігону ТПВ, з можливістю встановлення енергоблоку, який би зміг працювати на відходах органіки.

На першу чергу Схеми (в основний період 2021-2023) передбачається будівництво сортувальної станції з ручною сортувальною лінією для відбору вторсировини. Крім того, мають бути передбачені дільниці для перероблення великогабаритних відходів, будівельних відходів та дільниця компостування.

За результатами наради представникам розробника дані доручення доопрацювати Схему з урахуванням зауважень та пропозицій напрацьованих під час зустрічі.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua