Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 листопада 2018 року 11:29

Чергове засідання виконкому Пирятинської міської ради: які питання розглядали?

14 листопада  відбулося чергове засідання виконкому  міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.

Одним із основних питань розгляду було інформування начальником управління  економіки виконкому міської ради Іриною Солдатовою про хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об?єднаної територіальної громади на 2018 рік за 9 місяців цього року. Члени виконкому детально обговорили та  схвалили проект рішення, підготовлений на розгляд сесії.  

Не менш важливим було і прийняття рішення щодо встановлення на опалювальний період2018-2019 років тарифу приватному підприємству „Хазар-2007“ на послугу з централізованого опалення  для  мешканців будинку  № 4-А,Б по вул.Європейська. Тариф встановлено відповілдно до поданих розрахунків  у розмірі 1832 грн. 36 коп. за 1 Гкал.

 Крім того, начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець проінформувала про підсумки роботи із зверненнями громадян у міській раді за 9 місяців 2018 року та запропонувала для затвердження Регламент роботи „Контакт-Центру Пирятинської ОТГ“. Вона ознайомила з новими електронними сервісами, які забезпечують відкритості та доступності діяльності міської влади в частині роботи зі зверненнями громадян, а саме: Контакт-центр Пирятинської ОТГ (http://cc.pyryatyn-mrada.gov.ua) та електронні петиції Пирятинської ОТГ (http://petition.pyryatyn-mrada.gov.ua/uk). Це дасть можливість жителям ОТГ не тільки подавати заяви до виконавчого комітету міської ради, а й контролювати виконання проблемних питань. Такі підходи забезпечать взаємозв’язок між владою і громадою.

  Також було прийнято рішення про розширення переліку послуг, які надаються в ЦНАПом, та затвердження відповідних інформаційних карток: про надання акту обстеження умов проживання дитини, надання довідки про  участь (батька, матері) у вихованні дитини  та виділення одноразової допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування. Це ще один крок наближення послуг до жителів громади та підвищення ефективності роботи муніципалітету. 

 З метою вирішення житлових прав дитини, позбавленої батьківського піклування,   прийнято рішення про взяття  її на квартирний облік при виконкомі Пирятинської міської ради на поліпшення житлових умов та внесення  до списку громадян на позачергове отримання житла у визначеній категорії.

  Крім цього, прийнято ряд рішень, ініційованих відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради. В процесі обговорення схвалено рішення про встановлення дорожніх знаків на вулицях м.Пирятин, упорядкування адресного господарства міста.

   Жваву дискусію викликав проект рішення щодо видачі ТОВ „АТБ-інвест“ містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на реконструкцію торгівельного центру по вул.Сумська, 1а в м.Пирятин. Члени виконкому рекомендували представнику ТОВ „АТБ-інвест“ доопрацювати містобудівний розрахунок, поданий до виконавчого комітету, в частині покращення благоустрою прилеглої до об’єкта території (озеленення, зони відпочинку з встановленням лавочок, дитячого майданчика та ін.).

 Члени виконкому обговорили також питання: про погодження ПрАТ „Пирятинське АТП 15343“ місця розташування тимчасової споруди за адресою:   вул. Європейська, 152 в м.Пирятин;обмеження розміщення наземних стаціонарних рекламних засобів чи їх розміщення по центральних вулицях у м.Пирятин. Увагу власників ПрАТ „Пирятинське АТП 15343“ було акцентовано на цільовому та ефективному використанні земельної ділянки, яка належить  підприємству на праві постійного користування саме для здійснення автотранспортних послуг та перевезення пасажирів. Запропоновано надати пропозиції щодо розміщення спортивного чи дитячого майданчика на частині території, прилеглій до багатоповерхівок, або повернути у власність громаді земельну ділянку, яка не використовується.       

 Потім розглянуто перспективу встановлення сіті-лайтів на території міста. Міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що такий вид зовнішньої реклами має безліч переваг і може стати хорошим елементом благоустрою Пирятина. А головне: їх можна використовувати з метою  популяризації дошкільних та позашкільних закладів освіти, ЦНАПу, надання муніципальних послуг. Його підтримали члени виконкому та рекомендували відділу містобудування, архітектури та ЖКГ напрацювати відповідні пропозиції. 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua