Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 жовтня 2018 року 07:51

Збереження здоров’я по-новому

 У Полтаві відбулись два окремі семінари-тренінги для лікарів первинної ланки і керівників об’єднаних територіальних громад, спрямованих на розвиток системи громадського здоров’я у Полтавській області. Це перші в Україні подібні практичні заходи. У тренінгах взяла участь заступаник міського голови  з питань діяльності виконкому Раїса Андрейщук.

 17 жовтня у Полтавському обласному Центрі здоров’я фахівців первинної ланки медико-санітарної допомоги навчала команда регіональних консультантів проекту RSSH „Розвиток системи громадського здоров’я“.

 З ключовими поняттями громадського здоров’я та його оперативних функцій, нормативно- правовою базою, основними завданнями ознайомила учасників семінару Ніна Дердикулієва, координатор проекту, в.о. головного лікаря Полтавського обласного Центру здоров’я.
Доцент кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я з біостатистикою УМСА Інна Белікова розкрила основні фактори, що впливають на стан здоров’я населення, а також соціальні детермінанти, на які можна і потрібно впливати, адже без профілактики неможливо ефективно боротися із захворюваннями. Викладач кафедри гігієни, екології та охорони праці в галузі УМСА Оксана Четверікова на прикладі контролю за якістю питної води пояснила важливість спільної взаємодії у подоланні цих негативних чинників. Перед присутніми виступали заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Полтавської центральної районної клінічної лікарні Руслан Радченко, начальник Управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Сергій Макеєв, головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Ірина Бородіна.  

 Як говорити з людьми про громадське здоров’я і де брати інформацію розкривала медіа консультант проекту Ольга Цвігуненко: „Потрібно простими словами говорити про те, що кожен громадянин може зробити для збереження свого здоров’я і які переваги від цього. Дуже важливо як це буде сказано, щоб надихати людей бути активними у системі громадського здоров’я“.

 19 жовтня у  Полтавський Центр розвитку місцевого самоврядування розбирались в організації надання медичних послуг в громадах в умовах створення системи громадського здоров’я. Окрім регіональних консультантів, з представниками ОТГ працював консультант ДУ Центр громадського здоров'я МОЗ України Сергій Козін.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua