Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 листопада 2018 року 22:20

Досвід Пирятинської ОТГ з міжмуніципального співробітництва презентовано на засіданні круглого столу Комітету Верховної Ради України

09 листопада в м.Вінниця відбулося засідання круглого столу Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на тему: „Впровадження Закону України „Про співробітництво територіальних громад“: стан та перспективи розвитку“, в якому взяли участь народні депутати України - члени Комітету, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Вінницької та Полтавської областей, представники міжнародних організацій, фахівці, експерти, а також представники органів державної влади Республіки Вірменія. Пирятинську об’єднану територіальну громаду на цьому заході представляла керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур.

Мета цього заходу – створення майданчика для закріплення успішних практик співпраці громад та напрацювання нових ідей для подальшого використання інструменту міжмуніципального співробітництва. Заступник голови Комітету Сергій Кудлаєнко зазначив, що захід є унікальним, оскільки демонструє приклад ефективної співпраці між областями і може стати першим у серії аналогічних акцій в різних регіонах України з метою розповсюдження досвіду співробітництва територіальних громад. Полтавська область є лідером щодо кількості реалізованих проектів з міжмуніципального співробітництва (85), на другому місці – Вінницька область (55).

Під час круглого столу розглядалися питання співробітництва територіальних громад та їх вплив на розвиток системи місцевого самоврядування. Представники Полтавщини презентували свій досвід щодо реалізації проектів ММС.  Лариса Кочур інформувала про міжмуніципальне співробітництво  у сфері поводження з твердими побутовими відходами, якісного водопостачання у сільській місцевості, надання адміністративних послуг та впровадження нових інформаційних технологій „СМАРТ Пирятин“.

Крім того, було обговорено системний підхід до впровадження механізмів співробітництва територіальних громад на обласному, районному та міжрайонному рівнях, досвід міжнародних організацій стосовно сприяння територіальним громадам України в організації співробітництва.

Захід відбувся спільно з швейцарсько-українським проектом „Підтримка децентралізації в Україні“ (DESPRO) та проектом „Реформа управління на сході України ІІ“, що виконується Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua