Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 листопада 2018 року 16:24

План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату громади

07-08 листопада в Київському центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся дводенний тренінг на тему „Розробка Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату як запорука виконання зобов’язань Угоди Мерів“. Даний захід організований проектом „Енергоефективність у громадах ІІ“ і підтримується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою „U-LEAD з Європою“, яка спільно фінансується Європейським Союзом.

 У семінарі взяли участь міський голова Олексій Рябоконь та головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради Руслан Биков.

 Координатор проекту „Енергоефективність у громадах ІІ“ старший Володимир Перегудов привітав учасників заходу та побажав продуктивної роботи.

 Міський голова Олексій Рябоконь представив Пирятинську міську об’єднану територіальну  громаду, яка є підписантом „Угоди Мерів“,  та зазначив про важливість та необхідність даної ініціативи, започаткованої Європейським Союзом. Також наголосив, що результатом її впровадження повинно стати не лише заощадження енергії, а й поліпшення якості життя, соціальних послуг, інфраструктури громади.

 Національний експерт Оксана Кисіль розповіла про основні переваги і можливості громад, які є підписантами „Угоди Мерів“, а також про процедуру приєднання до даної ініціативи.

  Протягом двох днів консультанти проекту „Енергоефективність у громадах ІІ“ Віталій Лесюк та Володимиром Лесюк детально надали інформацію, що стосується розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату. Висвітлювались питання підготовки описово-аналітичної частини документу, формування енергетичних балансів, аналіз постачання та споживання енергоресурсів. Проводились практичні вправи по розрахунку викидів вуглекислого газу на основі даних кінцевого енергоспоживання та енергетичних балансів.

  Експерти Проекту ознайомили учасників тренінгу із онлайн шаблонами, які при подачі ПДСР(К) повинні бути заповненими.

  План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату – це стратегічний документ, який визначає, як громада буде розвиватися у сфері енергетики.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua