Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 листопада 2018 року 14:04

Озеленення території скверу „Фантазія“

Озеленення міста зазвичай формує імідж та враження про місто чи певну його частину, саме краса зовнішнього простору біля міських споруд створює наш настрій і затишок.

Оскільки в парковому озелененні однією з головних особливостей є догляд за посадженими рослинами,  у плануванні території скверу „Фантазія“ ми звернули найбільшу увагу на ті рослини, які потребують мінімального догляду і не вимогливі до умов зростання.

Загальна концепція озеленення території скверу „Фантазія“ – класичний регулярний стиль, жива огорожа, традиційні ландшафтні композиції з перевагою вічнозелених хвойних рослин.

Вхідна центральна частина скверу прикрашена живою огорожею із вічнозеленої рослини – самшиту звичайного (висаджено 360 штук), який не втрачає свою декоративність протягом року.

Мальовничий куток всередині огорожі  спроектований у вигляді острівця (рокарію), на якому висаджені хвойні, декоративно-листяні і квітучі низькорослі кущі  у поєднанні з камінням. При створенні кам'янистого саду підбиралися рослини з різноманітним забарвленням хвої, листя і розміру.         Рокарій в сквері складають такі  рослини: ялівець, туї, різновиди барбарису, спіреї, кизильника, бересклету, плюща, навесні доповниться багаторічними квітами (лаванда, гейхера, аліссум, флокс. Іншу частину скверу – прогулянкову – доповнюють змішані групи із хвойних дерев та листяних кущів.

Уздовж доріжки за містком висаджені рядова посадка із яскравого представника осінньої палітри - барбарису Тунберга з пурпуровим забарвленням листочків та бирючини звичайної – ідеальний варіант для створення живоплоту. Також не обійшлися в дитячому сквері без новорічного символу – красуні-ялинки в поодинокій посадці.

Крім того, на території скверу висаджено 50 кущів вічнозеленого грунтовкривного ялівцю козацького, який володіє унікальною властивістю - оздоровлення та очищення повітря.

Роботи з озеленення на території скверу ще не закінчені і будуть продовжуватися найближчим часом.

Посадковий матеріал для озеленення був придбаний у ДП „Пирятинське лісове господарство“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua