Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 листопада 2018 року 10:20

Впровадження електронних сервісів Пирятинської міської ради

02 листопада в приміщенні ЦНАПу відбулася презентація веб-сервісів в рамках проекту "СМАРТ-Громада" за участю керівника проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“ Тараса Журавля та радника Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування  В’ячеслава Толкованова. Метою цього проекту  є впровадження е-врядування та забезпечення прозорості та підзвітності міської ради, налагодженння партнерства між владою, бізнесом та громадою, надання більш якісних адміністративних та муніципальних послуг, сприяння прозорості, доступності та відкритості міської влади, а також більш активного залучення громади до суспільно-політичного життя на місцевому рівні. 

 Вітаючи просутніх на цьому заході міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що команда проекту міської ради спільно з розробниками   ТОВ "БІС-СОФТ" працювала  близько 9-ти місяців. Це був клопіткий та тривалий процес розробки та підготовки до впровадження електронних сервісів. Олексій Петрович нагадав, що завдяки тісній співпраці муніципалітету та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“ в громаді реалізовано кілька проектів: з міжмуніципального співробітництва територіальних громад по ТПВ, створення та облаштування сучасного Центру надання адміністративних послуг, мобільний офіс для надання адмінпослуг для осіб, які не здатні самостійно відвідати ЦНАП, впроваджено програму Реєстр територіальної громади, яка дає можливість формувати базу даних щодо жителів об’єднаної громади. 

 Лариса Кочур, керуючий справами виконавчого комітету  міської ради, координатор проекту зазначила, що  міська рада має позитивний досвід використання веб-ресурсів в діяльності міської ради: інформування населення через веб-сайт територіальної громади та сторінку Facebook, он-лайн трансляції  засідань сесії, електронні петиції на веб-платформі "Розумне місто" та "Громадський бюджет" на платформі Фонду Східна Європа. Проте, продовжуючи роботу по впровадженню принципів верховенства права:  відкритості, прозорості, доступності та підзвітності влади перед громадою, опитування жителів громади та користувачів нашого сайту показало, що  громада хотіла б мати ще більше інформації стосовно діяльності депутатів міської ради, бюджету, а також  користуватися ширшим переліком адміністративних послуг з можливістю їх оцінки. Саме тому і виникла ідея веб-порталу міської ради "СМАРТ Пирятин" в поєднанні з 11 електронними сервісами. І стартує запуск електронних сервісів в тестовому режимі.  "СМАРТ-Громада" - це ще один крок наближення послуг до жителів громади та підвищення ефективності роботи муніципалітету. 

 Серед основних переваг, які озвучив відповідальний за реалізацію проекту, начальник відділу інформаційних технологій та захисту інформації Андрій Божко є можливість доступу користувачів до різних інтерактивних серісів, які функціонують в рамках єдиного порталу, можливість користування  для осіб з обмеженими фізичними можливостями, інтерактивна мапа об’єктів, що знаходяться на території ОТГ, комплексна база локальних нормативно-правових актів та головні новини з гео-інформаційним інтерактивним відображенням та архівуванням. 

 Потім е-сервіси були презентовані начальниками відділів, відповідальними за впровадження та наповнення своїх е-сервісів, серед яких:  "Контакт-центр", "Електронні петиції", "Он-лайн діяльність депутатів міської ради", "Нормативна база документів", "Прозорий бюджет", "Громадський бюджет", "Інвестиційний портал", "Реєстр земель та комунальної власності", "Енергосервіс". 

  Насамкінець Лариса Кочур зауважила, що закінчується робота над розробкою таких сервісів як "Кабінет мешканця", "Оцінки якості послуги" та "Черга в ДНЗ". Вони також будуть запущені в тестовому режимі.

Для переходу на Смарт Пирятин натисніть на посилання http://portal.pyryatyn-mrada.gov.ua/uk

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua