Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 жовтня 2018 року 08:24

Практикум „Новації законодавства у сфері освіти. Особливості надання освітніх послуг в умовах реформування“ Полтавського РВ АМУ

30 жовтня 2018 року на базі Пирятинського ліцею відбувся практикум із застосування законодавства в Полтавському РВ АМУ на тему: „Новації законодавства у сфері освіти. Особливості надання освітніх послуг в умовах реформування“. Захід організовано в рамках Проекту „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні“ (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID. Учасники – міські, сільські голови, голови ОТГ, керуючі справами, секретарі міських рад, працівники відділів освіти Полтавської області. Метою заходу було обговорення пріоритетних та перспективних напрямків розвитку системи освіти, впровадження реформи Нової української школи, забезпечення якісної освіти, обмін досвідом та розвиток співробітництва.

Відкрили роботу заходу голова Полтавського регіонального відділення АМУ Сергій Соломаха та виконавчий директор Галина Безносик. 

Міський голова Олексій Рябоконь ознайомив з досвідом Пирятинської міської ради щодо особливостей реформування освітньої галузі після утворення територіальної громади.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту міської ради Наталія Шерзой, яка виступила модератором заходу, спільно з начальником відділу освіти, молоді та спорту міської ради Тамарою Коваленко презентували роботу освітньої галузі Пирятинської ОТГ, зокрема проаналізували новації законодавства в освіті, розповіли про особливості надання освітніх послуг в умовах реформи Нової української школи, специфіку впровадження реформи освіти в Пирятинській ОТГ та місцеві програми, спрямовані на підтримку галузі.

Після теоретичного блоку модератор провела 3 інформаційні панелі за участю батьків, вчителів, представників учнівського самоврядування, керівництва Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віталія Зелюка та Тетяни Устименко, міського голови та керівників закладів освіти. На панелях обговорили позитивні практики Пирятинської ОТГ у сфері освіти: створення опорних шкіл, можливості у закладів освіти з моменту утворення освітнього округу, стипендії обдарованим дітям, громадський бюджет як інструмент активних громадян для зміни закладу, рідного міста на краще, шкільне самоврядування, співпрацю громади з ПОІППО. Учасники панелей інформували присутніх про ефективність та результативність даних практик.

У рамках практикуму після інформаційних панелей учасники мали змогу ознайомитися з практикою створення оновленого освітнього середовища для розвитку особистості в Пирятинському ліцеї, функціонуванням Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6 як центру децентралізованого управління в об’єднаній територіальній громаді, процесом впровадження освітньої реформи в Пирятинській зш І-ІІІ ст. № 4, станом розвитку позашкільної освіти Пирятинської ОТГ на прикладі Пирятинського ЦДЮТу.

Наприкінці заходу учасники відмітили позитивний результат, а також підтримали необхідність та актуальність проведення таких практикумів для представників галузі освіти, які працюють на локальному рівні.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua