Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 жовтня 2018 року 08:56

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (23.08.18-22.10.2018)

Основна подія цього періоду – придбання 2-х квартир для дітей-сиріт: Ніколаєвій Анастасії Сергіївні та Квітко Віолетті Олександрівні.

Розпочато реалізацію нового німецько-українського проекту „Мости партнерства задля розвитку місцевих громад“. Проведено зустріч з експертом проекту Гельмутом Куртом та семінар-практикум „Політичний і громадський діалог як основа самоврядування у громадах“.

Пирятинська ОТГ стала переможцем конкурсного відбору громад та розпочала реалізацію проекту „Енергоефективність у громадах“, який впроваджується проектами GIZ  та „U-LEAD з Європою“. Взято участь у семінарі та конференції.

Продовжується реалізація:

шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“;

проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ у партнерстві з програмою U-LEAD: проведено варк-шоп та напрацьовано пропозиції щодо створення велодоріжок у місті; проведено обрахунок велосипедистів в місті; взято участь у навчальному семінарі в Івано-Франківську.

Команда ОТГ вдруге стала учасником проекту „DESPRO“ „Школа місцевого самоврядування“.

Продовжується робота над реалізацією проекту українсько-швейцарського проекту „DESPRO“ щодо розширення мережі водопостачання (проведено робочу зустріч у Калиновому Мості за участю експерта проекту).

Закінчено реалізацію проектів по Громадському бюджету – 2017 (фонтан, вказівники вулиць).

Проведено виїзне засідання Полтавського обласного регіонального відділення АОТГ за участю виконавчого директора АОТГ В.Полтавець та представників об’єднаних громад Полтавщини.

На базі Пирятинської ОТГ проведено засідання секторальної платформи АОТГ „Безпека в громаді“, тема якого: „Марафон: енергоефективна та безпечна громада“.

Взято участь у засіданні Діалогової платформи „Полтавщина Інвестиційна“.

Проведено вибори старости сіл К.Міст, Верхоярівка, Замостище. Обрано старостою – Бабака Руслана Миколайовича.

Проведено день міської ради у Олександрівському та Калиновомостівському старостатах.

З метою вивчення досвіду функціонування Пирятинської ОТГ прийнято 4 делегації представників ОМС Луганської, Донецької, Київської областей, Лохвицької ОТГ, м.Українки та сільських рад, які мають наміри щодо об’єднання.

Працівниками виконкому  взято участь:

у новому проекті „Повноваження і послуги соціального захисту в ОТГ“;

у заключній  нараді по реалізації Проекту „Фінансування та управління охороною здоров’я“;

у навчанні на тему: „Роз’яснення вимог Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядку здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю;

у круглому столі на тему „Передача повноважень громадянам та органам місцевого самоврядування“ та Конференції на тему „Прозоре, підзвітне та орієнтоване на громадян надання адміністративних послуг через центри надання послуг“ за підтримки „Програми розвитку місцевого самоврядування Південного Кавказу“, що виконується   Німецькою урядовою компанією GIZ;

в організаційно-методичній нараді для директорів міських, районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

у роботі круглого столу „Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у тому числі дітьми, у Полтавській області“;

у інструктивно-методичній нараді з питань організації освітнього процесу у 1-х класах НУШ та одержання канцтоварів для проведення навчальних тренінгів;

у архітектурній конференції;

у форумі „Діалогова платформа #Полтавщина інвестиційна“ за підтримки українсько-канадського проекту „Партнерство для розвитку міст“ (ПРОМІС);

у нараді з головою Полтавської облдержадміністрації з питань розвитку госпітальних округів;

у підвищенні кваліфікації керівників та спеціалістів центрів надання адміністративних послуг за програмою тематичного семінару „Державна політика та нормативне регулювання у сфері надання адміністративних послуг“;

у відкритому засіданні НКРЕКП щодо схвалення проекту постанови НКРЕКП „Про затвердження Плану розвитку газорозподільної системи ПАТ „Лубнигаз“ на 2018 – 2027 роки“;

у навчальному візиті з метою ознайомлення із досвідом діяльності органів місцевого самоврядування Швеції в децентралізованій системі, з  системою державного управління та місцевого самоврядування, процедурами та практиками роботи Шведської асоціації місцевих влад та регіонів за підтримки шведсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“;

у навчальному візиті в рамках шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“ щодо вивчення шляхів інтеграції принципів верховенства права в місцеве самоврядування за підтримки Академії Фольке Бернадотта „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

Відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства затверджені проектно-кошторисні документації по освітленню вулиць та провулків міста.   

       Затверджені робочі проекти по реконструкції мережі водовідведення (Завокзалля).

        Розроблено проект по капремонту актової зали ЗОШ № 6.

        Розроблено 2 з трьох етапів Схеми санітарної очистки ОТГ.

        Проведені три засідання комісії з безпеки дорожнього руху.

        Проведені три засідання житлово-побутової комісії, за висновками якої взято на квартирний облік дві дитини, позбавлених батьківського піклування, визначено двох дітей-сиріт для придбання житла по спрямованій субвенції з державного бюджету.

Відділ управління комунальною власністю:

  1. триває капітальний ремонт ДНЗ „Сонечко“, а саме ремонт харчоблоку та зовнішнє утеплення фасаду.

Роботи по утепленню виконує підрядна організація ТОВ „Міг Буд“         (м.Полтава). Вартість робіт складає 547056,0 грн.

Роботи по ремонту харчоблоку виконує підрядна організація ПП „Аталіо“. Вартість робіт складає 1308420,0 грн. Роботи планується закінчити до 31 жовтня 2018 року.

  1. закінчується поточний ремонт холодного коридору ДНЗ „Пролісок“.
  2.  продовжуються роботи по будівництву спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул. Визволення, 2 А. Роботи виконує підрядна організація ТОВ „РСУ-СТРОЙ“ (м. Запоріжжя) і вартість договору складає 1382000,0 грн.
  3. продовжуються роботи по реконструкції покрівлі опорного закладу Пирятинської ЗШ І-ІІІ ст. № 6. Роботи виконує підрядна організація ТОВ „Ремтехналадка“ (м. Полтава). Вартість робіт складає 2007000,0 грн.
  4. завершено капітальний ремонт спортивного залу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4, за адресою вул. Соборна, 38. Роботи виконано підрядною організацією ПП „Аталіо“ (м. Пирятин), вартість робіт склала 849968,0 грн.

В міжсесійний період відбулося 5 засідань виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на яких прийнято 72 рішень.

Протягом міжсесійного періоду пройшло 1 позачергове засідання сесії, та 9 засідань постійних комісій.

Відділом інформаційних технологій та захисту інформації постійно проводиться робота по підтримці в робочому стані комп’ютерної та оргтехніки, мережевого обладнання, операційних систем, антивірусного програмного забезпечення, системи електронного документообігу „АСКОД“ та іншого програмного забезпечення, що використовується в виконкомі міської ради. Підготовлено тендерну документацію для проведення процедури закупівлі обладнання робочої станції для оформлення та видачі документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус. 19 жовтня  переможець торгів провів поставку та монтаж даного обладнання в ЦНАПі. На даний час працівники відділу проводять переговори з відповідними установами стосовно організації захищеного каналу зв’язку та встановлення необхідного програмного забезпечення для початку оформлення та видачі паспортних документів. В рамках ММС отримано, впорядковано та передано РЕНОМЕ-СМАРТ вихідні дані від двох сільських рад для інтеграції в реєстр територіальної громади. Працівниками відділу постійно здійснюється технічна підтримка засідань сесій міської ради, виконавчого комітету, зустрічей делегацій та вебінарів. Продовжується робота над проектом „SMART-Громада“.

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 19  виїзних комісій щодо встановлення меж земельних ділянок та обстеження зелених насаджень за зверненнями громадян у міжсесійний період.

У сфері цивільного захисту населення:

  1. Створено спеціалізовані служби цивільного захисту у місті Пирятин.
  2. Здійснено перевірку захисних споруд цивільного захисту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.
  3. Розроблено та затверджено перелік об’єктів підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних об’єктів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік.
  4. Проведено 3 комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, де розглядалися такі важливі питання.

У міжсесійний період в закладах культури проводився комплекс  культурно-мистецьких заходів з нагоди відзначення Дня міста.

15 вересня 2018 року ЦНАП відзначив 1 річницю з Дня відкриття. У міжсесійний період надав  4800 послуг. Придбано обладнання щодо виготовлення ІД-карток.

В сфері соціального захисту населення

Надано разову грошову допомогу 11 малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на загальну суму 15800,00 грн.

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючих жителів  міста, які не досягли пенсійного віку, - 3 заявникам на суму 3000,00 грн.

Надано грошову допомогу в розмірі 14000,00 грн. громадянці Московчук І.Г. на усунення наслідків пожежі.

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради  обстежено умови проживання:

15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням);

6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у дитячому будинку сімейного типу;

5 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено:

2 засідання комісії з придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа, засідання виконкому міської ради.

засідання координаційної ради з питань профілактики правопорушень і злочинності серед дітей та молоді, на якому розглянуті питання організації профілактичних рейдів та вуличних акцій з метою інформування населення з питань запобігання ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Відбулася річниця з дня створення клубу людей з інвалідністю ,,Мрія“. Команда Пирятинської ОТГ взяли участь у відкритій міській спартакіаді з рекреаційних видів спорту в м. Кременчук.

В рамках реалізації Програми підтримки породіль 5 жінок отримали матеріальну допомогу в сумі 2000,0 грн., 3 породіллі – медикаменти на загальну суму 8638,0 грн.,, 13 породіль - картку зі знижками на придбання товарів, 7 породіль – одноразову натуральну допомогу ,,пакунок малюка“.

Спільно з волонтерами, закладами загальної середньої та дошкільної освіти, працівниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Дня захисника Вітчизни зібрана та передана гуманітарна допомога військовослужбовцям, які несуть службу на Сході України.

Проведено комісію по укомплектуванню дошкільних навчальних закладів. Поставлено на облік для направлення в ДНЗ 18 дітей, направлено в ДНЗ – 11.

Відділом освіти, молоді та спорту проведено ряд заходів:

4 наради для керівників закладів освіти та заступниками директорів з навчально-виховної роботи щодо стану підготовки закладів освіти до організованого початку нового навчального року, опалювального періоду;

освітню платформу „Нова українська школа: разом до успіху“;

засідання міських методичних об’єднань вчителів навчальних дисциплін;

підготовлено відеоролик „Дякую тобі!..“

відкритий урок з футболу, Олімпійський урок, заходи до олімпійського тижня;

міську спартакіаду серед установ та організацій;

відкриті міські змагання з пішохідного туризму;

лідери учнівського самоврядування взяли участь у Полтавській обласній школі лідерів „Агенти змін“, проекті „Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні“, тренінгу за програмою Британської Ради в Україні „Активні громадяни“;

вихованці ДЮСШ взяли участь у Чемпіонаті України з легкої атлетики, Чемпіонаті України  з боротьби сумо, Чемпіонаті ДЮФЛ серед юнаків 2003-2004, 2005-2006 р.н., Чемпіонаті ДЮФЛ серед юнаків 2003-2004, 2005-2006 р.н., Чемпіонаті області з легкої атлетики, Чемпіонаті України з легкої атлетики, обласних змаганнях з баскетболу серед юнаків 2005-2006 р.н., обласних змаганнях серед школярів з легкоатлетичного кросу серед юнаків та дівчат 2002-2003, 2004-2005 р.н.;

зустріч педагогічних працівників закладів освіти з ректором ПОІППО Зелюком В.В. та професором кафедри психології управління Університету менеджменту освіти, д.п.н., професором Лушиним П.В.;

інформаційну зустріч з доктором соціологічних наук, професором, членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України, директором ХРЦОЯО Сидоренком О.Л. з питань організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році;

здійснено розподіл між закладами освіти нових надходжень підручників та методичних посібників згідно із замовленням та контингентами учнів.

Управління економіки виконкому міської ради

У сфері сприяння розвитку бізнесу:

на веб-сайті міської ради створено вікно „До уваги бізнесу“, яке містить інформацію про цінову ситуацію на ринках громади, вільні об?єкти нерухомості комунальної власності, відомості з питань ведення бізнесу;  

проведено зустріч міського голови із представниками бізнесу у форматі „Ранкова кава з мером“ (06.10.2018);

План місцевого економічного розвитку перекладено на англійську мову та направлено розгляд міжнародних експертів проекту „Мери за економічне зростання“,

проведено конкурс „Кращий підприємець-2018“, відзнаки та грошові винагороди (10,0 тис.грн.) вручені шести номінантам під час святкування „Дня міста“.

Сприяння залученню інвестицій:

взято участь в обласному конкурсі інвестиційних проектів „Горизонти Полтавщини“, розробники інвестиційного проекту „Розвиток альтернативної енергетики в Пирятинській міській ОТГ“  провідний спеціаліст управління економіки Крагель Е.М. та директор ПП „Калиновомостівське“ Зубенко А.І. отримали друге місто та грошову винагороду від обласної ради в сумі 7,0 тис.грн.;

за допомогою українсько-канадського проекту ПРОМІС розроблено інвестиційний паспорт Пирятинської ОТГ, який презентовано під час проведення „Діалогової платформи #Полтавщина інвестиційна“ в м.Полтава;

подана проектна заявка на участь в Конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2018 року - „Поліпшення якості муніципальних послуг позашкільної освіти у сфері розвитку фізичної культури і спорту на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади в контексті створення сучасного спортивно-інноваційно-розвивального простору школи європейського успіху на базі Опорного закладу Пирятинський ліцей – тренувальний центр спортивної майстерності“;

підготовлені 3 заявки на участь в конкурсі „Кращі практики місцевого самоврядування“.

 Реалізація повноважень у сфері праці

Розпочав роботу інспектор праці Йощенко Ю.М.  вручене посвідчення інспектора праці Державної служби з питань праці. Нею проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу у 20 закладах громадського харчування, магазинів, павільйонів, кіосків, які працюють на території Пирятинської ОТГ.

Стратегічне планування:

розпочато роботу по розробленню Плану соціально-економічного розвитку громади на 2019 рік. Чекаємо на пропозиції.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua