Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 жовтня 2018 року 12:35

Що відбулося на засіданні сесії?

23 жовтня відбулось засідання сорок четвертої  сесії Пирятинської міської ради, у якому взяли участь 17 депутатів. На початку засідання, за ініціативи депутатів, було обговорено питання щодо внесення змін до Регламенту роботи Пирятинської міської ради сьомого скликання. Депутатів проінформовано, на даний час вивчається досвід інших громад та напрацьовується проект рішення. Це питання планується винести на розгляд чергової сесії. Запропоновано залучити до цієї роботи депутатів міської ради.

В ході „пробної розминки“ депутат міської ради Олег Солонський зачитав проект звернення депутатів міської ради до Президента України Петра Порошенка щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення. За пропозицією міського голови Олексія Рябоконя створено робочу групу для доопрацювання звернення.

Далі всі присутні з великим задоволенням слухали представників шкільного учнівського самоврядування Пирятинських загальноосвітніх шкіл № 4, № 6 та Пирятинського ліцею. Учні презентували свої мрії-проекти, які стосувалися роздільного збирання сміття у школах міста, облаштування території відпочинку у приміщенні загальноосвітньої школи № 6 для зустрічі та спілкування активної молоді з волонтерами, цікавими людьми, друзями. А учні Пирятинського ліцею запропонували облаштувати кінотеатр у колишньому приміщенні кінотеатру „РОДИНА“.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, депутати визнали повноваження старости Калиновомостівського старостинського округу Руслана Бабака. Він урочисто склав присягу та був включений до складу виконавчого комітету міської ради. Для більш ефективного використання коштів бюджету міської ОТГ депутати внесли зміни до ряду програм. Зокрема зміни до Програми „Забезпечення умов для заняття спортом та облаштування вуличних дитячих майданчиків у Пирятинській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2018 роки“ передбачають використання коштів обласного бюджету в сумі 750,5 тис. грн на придбання штучного покриття з монтажем для поля гри у міні-футбол, баскетбольного майданчика, придбання та встановлення додаткових тренажерів для майданчиків по вул. Січових Стрільців, вул. Аврущенка, с. Олександрівка, придбання та встановлення комплекту тренажерів на майданчику для людей з обмеженими можливостями на території стадіону “Ювілейний“.

Тривале, напружене обговорення точилося під час розгляду питання щодо висвітлення у засобах масової інформації діяльності структурних підрозділів виконкому міської ради, старостатів, закладів освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я міської ради, комунальних підприємств, квартальних комітетів, оскільки Програма потребувала додаткового фінансування. Для прийняття цього рішення не вистачило більшості голосів.

Рішенням сесії було передано у приватну власність десятьом учасникам бойових дій земельні ділянки, розташовані по вул.Урожайна в м.Пирятин та прийнято низку рішень із земельних питань, зокрема, надання та затвердження громадянам технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua