Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 жовтня 2018 року 12:13

Презентація дитячих мрій у стінах міської ради

23 жовтня у приміщенні Пирятинської міської ради відбулася зустріч представників учнівського самоврядування з міським головою та працівниками виконавчого комітету міської ради щодо презентації учнівських проектів з розвитку інфраструктури міста.

Школярі розповіли присутнім про свої неймовірно світлі мрії та познайомили з ідеями, якими надихаються та планами, які хочуть втілити у реальність.

Першими представили свій проект „Еко – простір – Еко - школа“ учні Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 Анна Бугар, Анна Сімонова, Хрестина  Снхчян та Ангеліна Тамір. Мета пілотного еко - проекту:  жити у сучасному і чистому просторі, діяльність, якого  скерована на  сортування відходів у школі та місті. Виконавці його поділилися своїм баченням можливості розв’язання сміттєвої проблеми.

Катерина Теплюк, Волошин Олексій, Максим Нестерець, Катерина Кизим та Дарина Німець, учні Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 представили проект під назвою „Затишний куток Smartroom“. Молодь прагне  створити у підвальному приміщенні щколи - кімнату відпочинку  в позашкільний час, де були б сприятливі умови для організації дозвілля дітей, задоволення потреб у спілкуванні, досягнення внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану учнів 5 – 11 класів.  Для реалізації ідеї потрібна підтримка дорослих як фінансова, так і фізична.

З третім проектом „Сучасний кінотеатр – важлива умова всебічного розвитку молоді“ ознайомили присутніх десятикласники Пирятинського ліцею Анна Афанасенко, Яна Чорноус, Анастасія Штепа та Олександра Сковорода.  Діти запропонували створити культурний простір для жителів міста та району. Це своєрідне місце розваг, змістовного відпочинку з переглядом фільму.

Представляючи свої проекти діти та працівники Пирятинської громади в одному кадрі разом мріяли та відкривали свій світ один одному. Молодь намагалася донести свою небайдужість до середовища, прагнення змін та його покращення. Дорослі не скупилися на поради, пропозиції щодо удосконалення та втілення у реальність представлених проектів. А потім користуючись нагодою, що за декілька годин мало відбутися чергове сесійне засідання, міський голова запросив учнів до сесійної зали  ознайомити також і депутатів нашої громади з представленими проектними мріями.

Адже  яким би не був меркантильним світ старших людей - батьки, влада повинні  розуміти, що майбутнє починається з мрії – без кордонів і аж до зірок! І дитячі мрії – це майбутнє міста, нашої громади, бо  його створюватиме сьогоднішнє юне покоління. І яким воно буде – залежить від дорослих, які не повинні погасити вогник прагнень і сподівань  дітей, а навпаки допомогти їх реалізувати. Це стане потужним стимулом  для них рухатись далі і робити неможливе можливим.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua