Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 жовтня 2018 року 07:12

Участь у Велофорумі-2018

 Представники Пирятинської об’єднаної територіальної громади 5-7 жовтня завдяки проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ у партнерстві з програмою U-LEAD взяли участь у Велофорумі-2018 в м. Івано-Франківську.

 В рамках Велофоруму відбулося багато цікавих воркшопів, виступів, семінарів. У перший день присутніх привітав міський голова Руслан Марцінків, координаторка Асоціації велосипедистів Києва Катерина Шульга розповіла про велоДСТУ та Анна Рубан – про перспективи для міст України від CIVITAS EU Initiative. Також представник з Данії  Jens Peter Hansen назвав велосипед ,,швейцарським ножем“ для суспільства (двоколісний корисний у різних аспектах: і здорово, і зручно, і дешево, і екологічно, і розвантажує міський простір). На думку  Pavel Gaina, Нідерланди викликають в іноземця ,,велокультурний шок“. Країна вражає розвиненою веломережею, культурою ставлення до велосипедиста, популярністю велоруху – діти, дорослі, вагітні жінки, люди похилого віку  в будь-яку пору року використовують цей вид транспорту.    Представники ОТГ також презентували результати діяльності в рамках проекту   „Зелене   світло для велоруху в громадах“ у партнерстві з програмою U-LEAD та плани на майбутнє.

  Другий день розпочався з екскурсії, яка ознайомила учасників з велоінфраструктурою міста Івано-Франківська. Цього дня говорили про дослідження у сфері велотранспорту та його розвиток, інструменти залучення до велоруху, велосипед та бізнес. Своїми напрацюваннями  та досвідом поділилися представники різних українських міст, як Київ, Львів, Вінниця, Хмельницький, Кривий Ріг, Чернівці, а також гості з Польщі, Словаччини та Білорусії.

  У програмі третього дня відбулася зустріч організацій-членів Української велосипедної мережі, проводилися воркшопи на теми розробки адвокаційних кампаній та створення байкшерінгу у місті. А ще печа-куча, де присутні познайомилися з цікавими кейсами популяризації та лобіювання велотранспорту.

  В подальшому Пирятинська ОТГ працюватиме над реалізацією концепції розвитку велосипедної інфраструктури в громаді, яка була напрацьована під час дводенного воркшопу, який відбувся в м. Пирятин 27-28.08.2018.

  З метою визначення кількості велосипедистів у місті та доцільності облаштування велодоріжок і велосмуг, 17 жовтня 2018 року планується проведення осіннього підрахунку велосипедистів у визначених точках: Соборна – Європейська, Соборна – Зоряна, Січових Стрільців – Соборна, Цибаня – Визволення – Ярмаркова.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua